Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Een goed gevulde wijnkelder
door Bert van Beek | donderdag 28 oktober

i.s.m. Joost, Chef de Cuisine van Château Bommelstein

Een goed gevulde wijnkelder

Categorie: Wijnvaria
Niet iedereen heeft, zoals Heer Bommel, vandaag de dag een kasteel met bijbehorende kelder als bezit. Dit hoeft een wijnliefhebber echter niet te verhinderen om wat flessen weg te leggen. Kelder of geen kelder? Hier volgen onze bewaartips.
Doe eens gek!
door Onno Kleyn | vrijdag 15 oktober

Doe eens gek!

Categorie: Columns & Opinie
Een column van Onno Kleyn in De Volkrant van 31 januari 2009 die nog steeds actueel is: "Doe eens gek en koop een fles wijn voor het bedrag u betaalt als u uit eten gaat. Zal je eens wat beleven.'
Tien tips voor een goede wijnkaart
door Hubrecht Duijker | zaterdag 16 oktober

Tien tips voor een goede wijnkaart

Categorie: Horeca
Bied variatie, redelijke prijzen, en hanteer correct taalgebruik. Dit zijn drie van de tien geboden voor een goede wijnkaart volgens wijnpublicist Hubrecht Duijker.
Hoe word je 100?
door Marcel Levi | zaterdag 16 oktober

Hoe word je 100?

Categorie: Columns & Opinie
De meeste honderdjarigen van Europa vind je in Italië. Met bijna vijftienduizend mensen die ouder zijn dan 100 jaar is dit land koploper 'heel lang leven' en het aantal Italiaanse centenari stijgt snel.
Tien geboden voor de wijnliefhebber
door Bert van Beek | woensdag 20 oktober

Tien geboden voor de wijnliefhebber

Categorie: Wijnvaria
Guido Francque is een wijnautoriteit in België. Jaren geleden formuleerde hij "De tien geboden voor de wijnliefheber". Bij Mondovino krijgt u nu tijdelijk 'het elfde gebod' er gratis bij!
Zwolse wijngoeroe zet Cederberg op de kaart
door Bert van Beek | woensdag 20 oktober

Zwolse wijngoeroe zet Cederberg op de kaart

Categorie: Wijnmakers
Bert van Beek (Mondovino) en David Nieuwoudt (Cederberg) proosten op het goede leven bij De Librije op Bevrijdingsdag 2016. De historie tussen Zwolle en Zuid-Afrika gaat verder terug …
Bordeaux en de Chinese keuken
door Lara Mol | woensdag 20 oktober

Bordeaux en de Chinese keuken

Categorie: Culinair
Geen sambal bij, maar Bordeaux bij de chinees. Wij houden van experimenteren en dus namen we de proef op de som. Conclusie: Bordeaux en China, misschien dan tóch een love affair. Is het niet op zakelijk gebied, dan in ieder geval aan tafel. Kanpai!
Even geduld a.u.b.