Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Een goed gevulde wijnkelder
door Bert van Beek | donderdag 28 oktober 2021

i.s.m. Joost, Chef de Cuisine van Château Bommelstein

Een goed gevulde wijnkelder

Categorie: Wijnvaria
Niet iedereen heeft, zoals Heer Bommel, vandaag de dag een kasteel met bijbehorende kelder als bezit. Dit hoeft een wijnliefhebber echter niet te verhinderen om wat flessen weg te leggen. Kelder of geen kelder? Hier volgen onze bewaartips.
De wijnen uit Costières de Nîmes
door Bert van Beek | dinsdag 21 september 2021

De wijnen uit Costières de Nîmes

Categorie: Wijnregio
Opvliegende flamingo's, wuivend helmgras, zinderende zoutbanken, wegschietende wilde paarden en heel veel wijn voor uw geld. Welkom in de wereld van Costières de Nîmes!
De wijn van de Tagrijn
door Bert van Beek | zondag 18 juli 2021

De wijn van de Tagrijn

Categorie: Horeca
Bij Mondovino zijn ze gek op de horeca. Of het nu om het lokale driesterrenrestaurant gaat of om een eetcafé. Als ze maar met overtuiging en vakmanschap worden uitgebaat. Met Café De Tagrijn hebben de Mondovino's wel een hele speciale band.
De rode wijn van Château Musar uit Libanon
door Bert van Beek | vrijdag 04 juni 2021

De rode wijn van Château Musar uit Libanon

Categorie: Wijnmakers
De rode wijn van Château Musar staat al vanaf dag één bij Mondovino op de planken. Het is dé iconische wijn uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. Een wijn met een X-factor, met een welhaast ontembare geest. 
Geen Cava maar Corpinnat
door Les Généreux | maandag 17 mei 2021

Geen Cava maar Corpinnat

Categorie: Wijnmakers
Iets te vieren? Probeer eens een Corpinnat! Een wat? Corpinnat is een klein clubje ambitieuze cavaproducenten, die de beste cava willen maken. Daar is de familie Sabaté i Coca inmiddels heel succesvol in. Muy bien! 
Hubrecht Duijker, van wijnpublicist tot vinpressionist
door Ronald de Groot | dinsdag 06 april 2021

Hubrecht Duijker, van wijnpublicist tot vinpressionist

Categorie: Columns & Opinie
Hubrecht Duijker is de eerste fulltime wijnschrijver van ons land. Er staan meer dan 100 titels op zijn naam, een wereldrecord. Wij brengen een ode aan deze eminence grise van wijnminnend Nederland. 
Luxe LBV-Port Pannenkoeken
door Bert van Beek | maandag 05 april 2021

Luxe LBV-Port Pannenkoeken

Categorie: Culinair
De lekkerste zoete saus voor over de pannenkoeken ontdekten we in Portugal. Het meest simpele recept ter wereld, maar waarom gebruiken de Portugezen er hun Late-bottled vintage port voor? 
Even geduld a.u.b.