Wijn uit Italië - Apulië
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Wijn uit Italië - Apulië
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Wijn uit Italië - Apulië
Zondoorstoofd, zacht kruidig en zwoel: deze rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië heeft veel gekonfijt fruit in het aroma en een volle smaak. Ideaal bij kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.
Wijn uit Italië - Apulië
Zuid-Italiaanse, houtgerijpte, donkerrode wijn met de geur van zwart fruit, vanille en krenten. Krachtig maar toch zacht van smaak. Heerlijk om zo te drinken, maar ook goed bij geroosterd vlees, wild en kaas.
Wijn uit Italië - Apulië
Zuid-Italiaanse rode wijn met een volle, intensieve smaak en de geur van kaneel. Eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.
Extra aanbeveling vinoloog Ella van Beek
"Negroamaro is één van de meest aangeplante druiven in Puglia. Hij is bij boeren zeer geliefd vanwege zijn goede prestaties in de wijngaard en bij wijnbedrijven vanwege zijn kleurdiepte, smaak en alcohol..." Lees meer
Wijn uit Italië - Apulië
Heerlijk soepele, ronde Zuid-Italiaanse wijn. Helderrood van kleur, met een mild kruidig aroma en nuances van geconfijt rood fruit. De smaak zet soepel en evenwichtig in en eindigt licht fris en rond in de afdronk. Goed te combineren met licht gekruide schotels, pasta en pizza. Nu op dronk en goed houdbaar tot vier jaar na oogst.
Mousserende wijn uit Italië - Apulië
Frisse mousserende witte wijn uit Italië, met florale en fruitige geurnuances. De pittige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Prima aperitief, maar ook heerlijk op een zomers terras met kleine amuses.
Wijn uit Italië - Apulië
Zachte, volrode Zuid-Italiaanse wijn met rijp rood fruit en fijne kruiden in het aroma. Vol en evenwichtig van smaak. Prima bij pasta met champignons of pittig gekruid vlees of wild.
Wijn uit Italië - Apulië
Een soepele wijn uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Helderrood van kleur en fris en fruitig van geur. De zachte smaak past goed bij gegrilde gerechten, kazen of kleine koude hapjes.
Wijn uit Italië - Apulië
Helderrood van kleur met bruine nuances; fraai van geur met licht gerijpte tonen van jammig fruit, toffee en wat eikenhout. De smaak zet mild en aromatisch in en heeft een evenwichtige zachte afdronk.
Wijn uit Italië - Apulië
Zondoorstoofd, zacht kruidig en zwoel: deze rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië heeft veel gekonfijt fruit in het aroma en een volle smaak. Ideaal bij kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.
Wijn uit Italië - Apulië
Zondoorstoofd, zacht kruidig en zwoel: deze rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië heeft veel gekonfijt fruit in het aroma en een volle smaak. Ideaal bij kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.
Flesinhoud: 1500 ml
Wijn uit Italië - Apulië
Aromatische Zuid-Italiaanse rosé, met de geur van kruiden en fijn fruit. Goed gekoeld heerlijk op het terras, maar ook een prima begeleider van kruidige hapjes en gegrilde vis.
Wijn uit Italië - Apulië
Een Zuid-Italiaanse rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol en zwoel, de afdronk krachtig en stevig. Deze wijn verdient een stevige, gekruide (stoof)schotel of gegrild vleesgerecht.
Italiaanse blauwe druif, waarvan de naam ‘zwarte en bittere’ betekent. Hij is aangeplant in de zuidelijke regio Puglia en voelt zich daar vooral thuis op het warme en droge schiereiland Salento. Daar brengt hij wijnen voort met veel kleur, zwart fruit, specerijen als kaneel en kruidnagel en, ondanks de misschien ietwat suggestieve naam, aangename tannine. De meeste negroamaro vormt onderdeel van blends met primitivo, malvasia nera, sangiovese of montepulciano.