Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden: -Oven - Ovenschaal - Kookpan Ingrediënten: - 2 Filets schar 500 gram - Sperziebonen Mosterdsaus: - 50 gram boter - 50 gram bloem - 200 ml crème fraîche - 3 eetlepels - Franse mosterd -1 visbouillonblokje Instructies Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de vis uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Zet de vis circa 12 minuten in de oven....
Lees het volledige recept Recept downloadenBereidingstijd: ca. 20 min. Ingrediënten voor 2 personen 200 g entrecote of ander mooi rundvlees niet te mager 100 g rucola 1 tl olijfolie 100 g kerstomaatjes gehalveerd 75 g grana padano grof geraspt zeezout en versgemalen zwarte peper aluminiumfolie Voor de dressing 50 ml olijfolie 1 el balsamicoazijn ½ sjalotje zeer fijn gesnipperd Bereiding: Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Was intussen de rucola en droog hem in een slacentrifuge....
Lees het volledige recept Recept downloadenBereidingstijd: ca. 40 min. + ca. 2 uur wachttijd Ingrediënten voor 2 personen 200 ml passata 1 potje artisjokharten in olie à ca. 190 g, uitgelekt 100 g pecorino geraspt 150 g prosciutto in plakjes bakpapier Voor de bodem 2 g droge gist 250 g bloem voor pizza + bestuiven 4 g zout 1 el olijfolie om in te vetten Bereiding: Meng voor de bodem de gist met 160 ml lauwwarm water en 2 el van de bloem tot een glad papje....
Lees het volledige recept Recept downloadenBereidingstijd: ca. 25 min. Ingrediënten voor 2-4 personen 2 kropjes romainesla 1 el ol folie + extra 150 g doperwtjes kort geblancheerd 1 blik witte bonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt ½ sinaasappel geraspt en uitgeperst ½ bosje dille ½ bosje kervel ¼ stokbrood in stukjes gescheurd een handje pistachenootjes 1 bol buffelmozzarella Voor de dressing 2 sjalotten in dunne ringen 3 el olijfolie 2 el mayonaise 2 takjes tijm de blaadjes fijngehakt sap van ½ citroen 1 el taggiasche olijven grof gehakt zout en peper Bereiding: Fruit voor de dressing de sjalot in de olijfolie tot hij zacht en glazig is....
Lees het volledige recept Recept downloadenIngrediënten voor 4 personen: 1 eendenborst (barberie) van +/- 300 g 150 g paddenstoelen (cantharellen en eekhoorntjesbrood) 2 sjalotten, gesnipperd 1 tl gehakte peterselie 1 tl gehakte bieslook 1 tl gehakte kervel 4 el olijfolie Voor de risotto: 200 g risottorijst 3 sjalotten, gesnipperd 3 tenen knoflook, fijngehakt 50 ml Spätburgunder 500 ml kippenbouillon 8 el jonge Parmezaan, geraspt Bereiding: Giet wat olijfolie in een hoge pan en fruit de sjalot en knoflook hierin aan, tot ze glazig zijn....
Lees het volledige recept Recept downloaden