Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Moscato d'Asti met vlinders-in-je-buik-garantie!
"De licht parelende Moscato d'Asti, heeft een heldere strogele kleur en de bijzonder intense geur van muscat..." Lees meer
Licht roodoranje gekleurde, versterkte muskaatwijn met een open geur van lychee, kirsch, sinaasappelschil, karamel en nootmuskaat. Volzoet en intens van smaak met jammy fruit, milde zuren en versmolten tannines. Zwoele, warme finale met nuances van honing en rozijnen. Perfect om als digestief te drinken, of in combinatie met fruitdesserts, oude Hollandse kaas en choco-karameltaart.
Flesinhoud: 500 ml
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml
Originele Vin Doux Naturel
"Dit is de meest gevierde vin doux naturel, Frankrijks antwoord op port, waarin nauwelijks vergist zoet druivensap wordt gestabiliseerd door een flinke scheut neutrale wijnalcohol..." Lees meer
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Geurige, zuivere zoete witte wijn met een aantrekkelijk aroma van honing, rijp geel fruit met nuances van ananas. Elegante smaakstructuur, zoet, rond en met milde zuren in de afdronk. Prima bij leverpaté, maar ook bij fijne desserts en gebak.
Vloeibaar goud voor een vriendenprijsje
""Jammer genoeg genieten de prachtige wijnen van Sainte-Croix-du-Mont nog niet de bekendheid die ze vanwege de uitstekende kwaliteit verdienen..." Lees meer
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Franse witte wijn met een aroma van rijp tropisch fruit (mango en ananas) en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet. Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.
Flesinhoud: 500 ml
Volzoete rode wijn uit Frankrijk, met de geur van kirsch en donker fruit. De frisse smaak komt goed tot z'n recht bij chocoladetaart, kaas of desserts. Ook lekker als koel aperitief.
Flesinhoud: 500 ml
Franse witte wijn met een intens aroma van honing, marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en past heel goed bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak.
Franse witte wijn met een intens aroma van honing, marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en past heel goed bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak.
Flesinhoud: 375 ml
Italiaanse witte wijn van ingedroogde druiven, met de geur van abrikoos, gekonfijt fruit en jam. De smaak is intens zoet, maar lekker fris. Heerlijk bij nagerechten met chocolade of blauwschimmelkazen.
Flesinhoud: 375 ml
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml
Amberkleurige versterkte zoete wijn uit Portugal met een intens, zuiver en fraai aroma van muskaat en gekonfijte vruchten. De volle, zoete smaak past heel goed bij niet al te zoete desserts. Goed gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Fraaie zoete wijn, volgeel van kleur en complex van geur met abrikoos, ananas, licht eikenhout en wat botrytis. De smaak zet vol, krachtig en zoet in en eindigt met een fijne frisheid in de afdronk. Deze klassieke zoete wijn doet het perfect als begeleider van fruitdesserts en gebak, maar is ook heerlijk in combinatie met paté, foie gras of een pittige blauwaderkaas. Op dronk vanaf drie jaar na oogst en gemakkelijk tot tien jaar houdbaar.
Flesinhoud: 375 ml
De populariteit van Moscato is de laatste jaren enorm toegenomen. Er wordt dan ook flink meer van geproduceerd dan vroeger. Veel van de wijnen zijn niet bijzonder goed of spannend.
Dessertwijn kun je ruwweg verdelen in twee categorieën: de niet versterkte en de versterkte dessertwijn. Bij de eerste deed de natuur al het werk, terwijl bij het tweede type de mens hielp door wat alcohol toe te voegen. Dit met als doel het onderbreken van de gisting, zodat er in de wijn nog restsuiker overblijft. De stelregel bij dessertwijn is: de wijn moet zeker zo zoet zijn als het dessert, zo niet dan lijkt de wijn te droog. Toen de eigenaar van Château d’Yquem werd gevraagd waarbij hij zijn legendarische Sauternes wijn zelf graag dronk, luidde zijn antwoord: ‘Bij alles behalve het dessert. ‘ Veel zoete wijnen zijn namelijk niet zoet genoeg voor suikerrijke nagerechten. Sauternes en soortgenoten, zoals bijvoorbeeld Sainte-Croix-du-Mont, verliezen dan zelfs een deel van hun rijkdom en smaken ineens wat schraler en zuurder. Waarmee we maar willen zeggen dat het zoetgehalte van een nagerecht bepalend is voor de keuze van de begeleidende wijn.
Lichte fruitdesserts met bijvoorbeeld aardbeien gaan geweldig met een Moscato d’Asti of de Brachetto d’Acqui. Bestaat het fruitdessert uit dikker, en rijper fruit, zoals abrikozen dan pakken we een Sauternes of een Saint-Croix-du-Mont. Bij een cheese cake heeft een Muscat de Rivesaltes weer de voorkeur.
Een verhaal apart vormen desserts van of met veel chocolade, want daar passen alleen heel enkele specifieke wijnen bij. Of het nu een chocolademousse betreft, een chocoladetaart of een ander dessert met veel chocolade, schenk dan een Pedro Ximénez – ook wel afgekort PX – uit Spanje of een Banyuls uit Collioure – het meest zuidelijk gelegen wijndorp van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Laat u zich vooral vrijblijvend door ons adviseren. Wij hebben voor ieder dessert de juiste dessertwijn in huis!
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel Mondovino in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw dessertwijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.