Goede Pinot Noir bezit een unieke, verleidelijke combinatie van bijzonder aroma, zoete smaak, zijdeachtige textuur en verfijning. Maar waar de wijn ook gemaakt wordt, in de Bourgogne of in Nieuw-Zeeland, hij is lang niet altijd een succes. Misschien dat een geslaagde Pinot Noir daarom zo waanzinnig goed smaakt. Helaas zijn Pinot Noirs van niveau redelijk schaars, want het is een van de moeilijkste druiven om te telen. Maar wie de uitdaging aangaat, en de pinot noir aanplant op de juiste grond in het juiste klimaat, en dan ook nog eens de juiste keldertechnieken heeft toegepast, wordt rijkelijk beloond.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.
Getest door Hubrecht Duijker
"Als talentvolle Bourgondische wijnmakers met de Bourgogne-variëteit pinot noir aan de slag gaan in zonnig Zuid-Frankrijk, dan kun je gerust een Bourgogneachtige rode wijn verwachten..." Lees meer
Toegankelijke, rijpfruitige rode Bourgogne met een open geur van aalbes, kers, pruim en kruidnagel. Soepel van smaak met rijp fruit, opwekkende zuren en milde tannines. De finale is verfijnd met cederhout en specerijen.
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Markante Franse rosé met een fraai aroma van rijpe vruchten en een volle, zachte smaak. Erg lekker bij koude voorgerechten, frisse salades en lichte gerechten van de grill.
Zeldzame rosévariant uit de Bourgogne
"Deze Passetoutgrain rosé wordt gemaakt van Bourgogne Pinot Noir. De wijn is fris en fruitig, met delicate aroma's van witte en rode vruchten..." Lees meer
Prachtige, verfijnde rode wijn met een open en pure geurexpressie van rode kers, aalbes, peper en rokerig eiken. Puur, verleidelijk en mooi sappig met een levendige frisheid en ragfijne tannines.
Mousserende Duitse rosé, met een delicaat aroma van bloemen en fijn rood fruit. Zacht en fris van smaak. Uitstekend alternatief voor champagne: lekker als aperitief en bij fijne hapjes.
Fraaie, verfijnde bourgogne met geurnuances van rijpe kersen, gedoseerd eikenhout en bloemen. De smaak is vol en pittig. Dé wijn bij klassiekers als boeuf bourguignon of coq au vin.
Franse rode wijn met de fijne geur van verse, rijpe kersen. De smaak is elegant, verfijnd en fris. Fraaie bourgogne bij lams- of rundvlees, maar ook bijvoorbeeld bij magret de canard of fijn vederwild.
Prachtige, subtiele rode wijn met een open en pure geur van bosaardbei, framboos, rijpe kers, zwarte peper en mooi eiken. De smaak is elegant en soepel met klein rood fruit, levendig frisse zuren en een verfijnde, lange afdronk. Om van te genieten bij verfijnde gerechten met paddenstoelen, gevogelte of Bourgogne-kazen.
Verfijnde, bourgondische stijl pinot noir uit de Beaujolais van de eigenzinnige wijnmaker Jean-Paul Brun. Bijzonder puur, subtiel en fruitig. Heerlijk om te drinken, of te serveren bij charcuterie en lichte gerechten van de grill.
Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.
Heldere rode tint met iets evolutie en een fraai aroma van rijpe kersen, kruiden en eikenhout. De smaak is elegant en evenwichtig van structuur met een aanhoudende afdronk van rijp rood fruit en vanilletonen. Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.
Klasse statt Masse!
"Deze wijn komt uit het zuidelijkste wijngebied van Duitsland, buur van de Elzas aan de overkant van de Rijn en dus op drie uur rijden van de bakermat van de Pinot Noir (= Spätburgunder): Bourgogne..." Lees meer
Helderrode wijn met een fruitig aroma van frisse kersen, kruiden en iets karamel. De smaak is lekker pittig. Goed te combineren met gevogelte, licht gekruide gerechten of een pittige kaas.
Soepele rode wijn met een fruitige geur van rijpe kers, bosaardbei, rode bes en rozenbottel. De smaak is intens sappig met puur rood fruit, opwekkende zuren en fijne tannines. Licht kruidig in de elegante finale. Ideale borrelwijn of bij lichte gerechten, zoals bietjessalade, gebraden parelhoen met granaatappel of cannelloni met spinazie en ricotta.
Franse rode wijn met de fijne geur van verse, rijpe kersen. De smaak is elegant, verfijnd en fris. Fraaie bourgogne bij lams- of rundvlees, maar ook bijvoorbeeld bij magret de canard of fijn vederwild.
Koppig, vlezig, sappig en fluwelig tegelijk
"De wijn is prachtig granaatrood van kleur en heeft intense maar verfijnde aroma's van kersen, hout en kruiden, die op latere leeftijd veranderen in een typische geur van adellijk wild..." Lees meer