Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

De beste Prosecco van 2025

Aperitieven als een echte Italiaan? Prosecco! Deze feestelijke bubbel komt uit het noordoosten van Italië, wordt gemaakt van de druif glera en is over het algemeen heerlijk fruitig, sappig en toegankelijk. Er zijn betaalbaardere, eenvoudigere varianten (frizzante) en luxere exemplaren (spumante of zelfs millesimato). Maar zelfs de chiquere versies zijn een stuk betaalbaarder dan bijvoorbeeld Champagne. Kortom, met Prosecco is het elke dag feest!


aangenaam • levendig • delicaat •

Terre dei Buth Treviso Prosecco Frizzante

Mousserende Italiaanse witte wijn met een fijn en licht aroma van bloemen en fruit. Dankzij de milde smaak en zachte mousse uitstekend als feestelijk aperitief of bij kleine hapjes en amuses.

Hubrecht Duijker

Getest door Hubrecht Duijker

"Een flink frisse, levendige, biologische frizzante met een bescheiden alcoholpercentage en in zijn aroma het kenmerkende, milde witte fruit." Lees meer

10,20

Vanaf 12 flessen 9,35 per fles

De verfijnde top Prosecco van Casa Bianca!

Casa Bianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Dry 2023

Geurige, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, gemaakt van proseccodruiven. De smaak is zacht, droog en mild, de geur heerlijk fruitig. Uitstekend als aperitief, maar ook heerlijk bij koude visschotels.

15,40

Vanaf 12 flessen 14,12 per fles

Piccolo Prosecco!

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl
Alleen in webshop

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.

Flesinhoud: 200 ml

5,20

Vanaf 12 flessen 4,77 per fles

Nu ook in handige halve fles (375 ml)!

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Spumante halve fles

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

Flesinhoud: 375 ml

9,45

Vanaf 12 flessen 8,66 per fles

Nu ook in een feestelijke Jéroboam!

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Spumante jéroboam

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

Flesinhoud: 3000 ml

Nu ook in een feestelijke Magnum!

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Spumante magnum

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

Flesinhoud: 1500 ml

25,50

Vanaf 12 flessen 23,38 per fles

Fris en fruitig!

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante
Alleen in webshop

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante

Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.

10,60

Vanaf 12 flessen 9,72 per fles

Prosecco Spumante uit de Italiaanse Eredivisie: met DOCG-status!

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Superiore Spumante

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

11,40

Vanaf 12 flessen 10,45 per fles

Nu ook in een zeer feestelijke Mathusalem van 6 liter!

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Superiore Spumante mathusalem 6 liter

Mousserende Italiaanse witte wijn met een fijn floraal en licht fruitig aroma. De smaak is lekker fris. Uitstekend als aperitief of bij gerookte vis en oesters.

Flesinhoud: 6000 ml

179,00

Vanaf 12 flessen 164,08 per fles

Alleen in de winkel te koop

Wat is Prosecco?

Prosecco is de extreem populaire mousserende wijn uit Italië. Om prosecco te mogen heten, moeten de druiven geoogst worden in het herkomstgebied (DOC) Prosecco. Dit is de grootste DOC van Italië: het gebied strekt zich uit van Vicenza in de Veneto tot aan Trieste in Friuli-Venezia Giulia. Binnen dit grote gebied vind je een aantal kleinere gebieden die zich onderscheiden in kwaliteit, zoals Prosecco Treviso DOC, Asolo Prosecco DOCG en Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. De beste Prosecco's komen vaak uit wijngaarden in de heuvels. Prosecco moet overwegend gemaakt worden van de prosecco-druif glera en mag (tot 15%) worden aangevuld met internationale druiven chardonnay, pinot bianco en pinot grigio, en pinot nero voor rosé.

Soorten Prosecco

Prosecco is er in soorten en maten. De wijn is meestal wit, maar wordt ook in rosé-variant gemaakt (rosato). Hij kan droog zijn, maar ook wat zoeter; er staat dan Extra Dry of Dry op het etiket. Daarnaast kan Prosecco in de volgende stijlen worden gemaakt:

  • Frizzante: deze stijl Prosecco is met z'n lichte bubbel perfect voor alledag. Een frizzante heeft wat minder koolzuur dan een spumante en daardoor een lagere druk. Frizzantes zijn dan ook vaak gebotteld met een schroefdop of normale kurk.
  • Spumante: deze stijl Prosecco is vaak van een net wat hogere kwaliteit. Een Spumante heeft een intensere bubbel dan een frizzante en wordt meestal gebotteld met een champagnekurk.
  • Millesimato: een Prosecco met de term millesimato op het label wordt gemaakt van druiven afkomstig uit één oogstjaar. Het jaartal is terug te vinden op het etiket. Ook een Millesimato is veelal van wat hogere kwaliteit, want een selectie van de beste druiven.

Hoe wordt Prosecco gemaakt?

Het unieke aan Prosecco ten opzichte van andere bubbels is de manier waarop de wijn geproduceerd wordt. Waar bijvoorbeeld Champagne en Cava gemaakt worden volgens de traditionele methode, met een tweede vergisting in de fles, wordt Prosecco gemaakt met behulp van de tankmethode (ook wel Charmat-methode genaamd). Hierbij vindt de tweede vergisting - waarbij de wijn z'n bubbel verkrijgt - niet plaats in de fles, maar in een onder druk verzegelde roestvrijstalen tank. Na de tweede vergisting wordt de mousserende wijn onder druk in de flessen gedaan. Deze werkwijze is niet alleen sneller en efficiënter dan de traditionele methode, maar levert ook een andere smaakstijl op. Doordat er in verhouding veel minder contact is tussen de neergeslagen gisten en de wijn, heeft Prosecco een uitgesproken fris en fruitig karakter en niet per se tonen van brioche of toast, wat kenmerkender is voor wijnen geproduceerd volgens de traditionele methode. Een typische Prosecco is mild en sappig van smaak, met tonen van rijpe appel, peer en bloesem. 

Hoe drink je Prosecco?

Hoe niet zouden we bijna willen zeggen! Prosecco is een bijzonder veelzijdige bubbel, die past bij vele gelegenheden. Je kunt 'm op zichzelf drinken, bijvoorbeeld als borrelwijn of aperitief. Bij voorkeur (net als in Italië op het terras) met wat hartige hapjes erbij, zoals gezouten amandelen, olijven, toastjes of chips. Of, onze persoonlijke favoriet, met dun gesneden Parmaham. Maar ook aan tafel kun je eindeloos combineren met Prosecco. Probeer 'm eens bij antipasti, een klassieke carpaccio of romige, van koemelk vervaardigde kazen. Bij lichte visgerechten of zomerse salades. Of natuurlijk bij de pizza. Italiaanser wordt het niet. En wat dacht je van de (Paas)brunch? Kortom: altijd een paar flessen koud hebben liggen van deze multi-inzetbare bubbel.

Even geduld a.u.b.