Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Zoek op kenmerk

Wijnwinkel van het Jaar 

Op 16 oktober 2011 werd Wijnkoperij Mondovino in Zwolle gekozen tot de "Beste Wijnwinkel van 2012". De wijnwinkelverkiezing van het wijntijdschrift Perswijn is deels een publieksprijs en deels een waardering van de vakjury.

De jury was laaiend enthousiast: “Sinds de verhuizing klopt alles bij deze winkel. Buiten trekt de gevel direct de aandacht. Binnen is het de ruimte en de rustige opzet van de winkel. Eigenaars Bert en Ella van Beek vinden het belangrijk dat de winkel en zijzelf representatief zijn. Het assortiment is erg sterk. Naast de winkel zijn er natuurlijk ook activiteiten als wijnproeverijen- en cursussen die gegeven worden. Parkeren voor de deur is geen probleem. En dat is maar goed ook, want deze zaak is de (om)rit meer dan waard!". Wijnschrijver Gert Crum schreef: "Ik zag het aankomen. Ik wist het. Nu is het bevestigd. Mondovino de beste! In Zwolle moet je zijn. Mijn oprechte complimenten voor jullie schitterende winkel. Een paradijsje voor wijnliefhebbers". Bert van Beek is dan ook bijzonder trots met het winnen van deze verkiezing. “Het voelt als de ultieme bekroning op ons werk. Normaal vallen onze wijnen in de prijzen, maar nu straalt het op onze hele zaak af. Hierbij wil ik dan ook alle klanten bedanken die op ons gestemd hebben”.

Het toonaangevende en onafhankelijke wijnmagazine Perswijn organiseert ieder jaar de verkiezing “Wijnwinkel van het Jaar”. In de verkiezing konden wijnliefhebbers en vakmensen wijnwinkels nomineren en er in een vervolgfase hun stem op uitbrengen. Op een paar honderd genomineerde wijnwinkels werden duizenden stemmen uitgebracht.

Beste wijnwinkel

De winkels met de meeste stemmen kregen een bezoek van één van de leden van de vakjury. De vakjury deed nauwkeurig onderzoek en heeft alle inzendingen beoordeeld op de criteria uitstraling, assortiment, kennis en advies, service, bereikbaarheid, toegankelijkheid en aanwezige X-factor.

De vakjury van de wijnwinkelverkiezing 2012 bestond uit de volgende personen: Ronald de Groot (hoofdredacteur Perswijn), Harold Hamersma (wijnschrijver en -publicist), Ellen Dekkers (wijnschrijfster en opleidingsmanager Vinologenopleiding aan de Wijnacademie), Erik Hemmes (retailspecialist en category management consultant) en Bert van Eyck (Van Eyck’s Wijnkelders, winnaar 2011).

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorkonde
Bert en Ella van Beek van Mondovino met de voorzitter van de vakjury Ronald de Groot

Even geduld a.u.b.