Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied

Veilig online betalen

Gratis bezorging

Partner in Les Généreux - Vinoloog van de Wijnacademie

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento DomizianoNegroamaro del Salento - Wijn van het Jaar

Dé favoriete rode huiswijn met de laagste prijsgarantie!


De Domiziano - Negroamaro del Salento van Cantine Due Palme is al meer dan tien jaar onze Nr. 1 rode huiswijn! En in al die jaren is deze wijn op verschillende wijnconcoursen bekroond. De mooiste onderscheiding kwam voor Café De Tagrijn in Zwolle. Zij wonnen met deze wijn de Nationale Huiswijncompetitie op het Proefschrift Wijnconcours in Amsterdam. Het oordeel van de jury luidde : "Deze Negroamaro heeft zeer veel kleur, veel geur en smaak, warm, heerlijk versmolten, veel sap, rijp fruit, goede balans, aromatisch. Een mooie kruidigheid, voldoende spanning. Alles zit op zijn plaats. Complete wijn voor deze prijscategorie!”.

 

Vanaf € 50,- gratis thuis laten bezorgen door PostNL.
Bij een volle doos van 12 flessen betaalt u er 11 incl. laagste prijsgarantie!

1

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2016

Wijn uit Italië - Apulië

Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.

Normale prijs € 6,35

Vanaf 12 flessen € 5,82 per fles

Negroamaro: parel uit Italië - Apulië

De Negroamaro is een parel uit het Italiaanse wijnlandschap. Uit “Het beste van de Wijnalmanak” tekenen we op: Voor authentieke druivenrassen zit je goed in Italië. Het land wemelt ervan. In Apulië (Puglia op z’n Italiaans) vind je bijvoorbeeld de Negroamaro, de ‘zwarte met de bitters’. Dat klinkt erger dan de wijn van deze druif in werkelijkheid smaakt. Door het warme weer in het Italiaanse zuiden komt hij juist heel rijp en wat zoet over. Bovendien is men bij wijnhuis Due Palme ook zo slim om een beetje restsuiker in de negroamaro wijn te laten, zodat de tannine en bitters mooi worden ingepakt.

Een zwoel glas Negroamaro

Van oorsprong staat de Negroamaro, samen met de malvasia nera, aan de basis van de bekende lokale wijn Salice Salentino. Met zijn wijnen en druiven heeft Apulië de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd, zodat het gebied nu een reputatie heeft van goede, rijpe en betaalbare rode wijnen. Dit is er eentje. Je proeft bramenjam, zoethout en de nodige body. Voor de liefhebbers van een zwoel glas wijn, knap gemaakt overigens.

Negroamaro wijn van het jaar

De Negroamaro wijn kunt u al jaren bij ons kopen en hebben we altijd op voorraad. Gewoonweg omdat het onze meest verkochte, maar ook onze meest bekroonde wijn is. Al in 2008 won Café De Tagrijn uit Zwolle met de Negroamaro wijn de Nationale Huiswijncompetitie.

Meer wijnen van Cantine Due Palme

Naast de negroamaro hebben wij een ruim assortiment aan wijnen van Cantine Due Palme. Het assortiment bestaat uit rood, wit en rosé, mousserend wit en rosé, en zoet rood en wit. Stuk voor stuk wijnen met een warm Zuid-Italiaans karakter.
 

Bekijk het gehele assortiment Cantine Due Palme

Even geduld a.u.b.