Mousserende rode wijn uit Italië, met fijne aroma's van vers rood fruit en aangenaam laag alcoholgehalte (6%). De smaak is sappig en evenwichtig zoet, met een fijne tinteling. Erg lekker bij desserts en klein fruit of als verfrissend aperitief.
Volrode Italiaanse wijn met de geur van cederhout, kruiden en rijp gekonfijt fruit. De smaak is soepel en vol. Heerlijk bij licht gekruide schotels uit de oven of van de grill.
Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Moscato d'Asti met vlinders-in-je-buik-garantie!
"De licht parelende Moscato d'Asti, heeft een heldere strogele kleur en de bijzonder intense geur van muscat..." Lees meer
Verfijnde droge witte wijn met rijpe appel en florale nuances in de geur. De smaak is fris en rond van structuur en eindigt aromatisch met een soepele afdronk.
Getest door Hubrecht Duijker
"Na het overlijden van hun vader heeft het tot 2000 geduurd voordat diens kinderen Dino, Diana en Gianni Bertolini oud genoeg waren om het familiale wijndomein voort te zetten..." Lees meer
Op-en-top barbera met frisheid maar door de zand- en kalkhoudende bodem in Roero ook heel toegankelijk. Een klein deel eikengerijpt zodat het fruit van de barberadruif bewaard blijft.
Droge witte wijn met een jeugdig en geurig aroma van groene appel, peer en florale nuances. Heerlijk bij vele koude of warme voorgerechten met vis of bij rijke salades.
Getest door Hubrecht Duijker
"In Roero, een wijnstreek benoorden Alba (Piemonte), groeit al eeuwenlang het witte druivenras arneis, waarvan karaktervolle witte wijnen worden gemaakt..." Lees meer
Krachtige rode wijn met een complexe geur van pruim, zwarte kers, vijg, laurier, kruidnagel en rokerig eiken. Uitgesproken krachtig en intens van smaak met zondoorstoofd fruit, frisse zuren, stevige tannines en een lange afdronk.
Volle, rode wijn uit Italië, met de geur van eikenhout, tabak en rijp zwart fruit. De smaak is lekker stevig. Heerlijk bij stoofgerechten, gegrild vlees of zachte kaas en stokbrood.
Verfijnde Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, peper, jam en kersen. Soepel en zacht van smaak, heel elegant. Heerlijk bij risotto, geroosterd vlees of een pittige kaas.
De Bourgogne van Italië
"Toen ik deze wijn voor het eerst blind proefde hield ik het op een goed geslaagde rode Bourgogne..." Lees meer
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Flesinhoud: 375 ml
De populariteit van Moscato is de laatste jaren enorm toegenomen. Er wordt dan ook flink meer van geproduceerd dan vroeger. Veel van de wijnen zijn niet bijzonder goed of spannend.
Op-en-top verfijnde nebbiolo van Monchiero Carbone, met de kenmerkende, milde roero-tannine. Mede daardoor een ideale begeleider van vleesgerechten.
Italiaanse rode wijn uit Piemonte, gemaakt van frisse barberadruiven. Met z'n volle, sappige smaak een uitstekende maaltijdwijn. Heerlijk bij kruidige pasta, vlees en wild.
Uitbundige Italiaanse wijn met een diepe, volrode kleur en een fruitig aroma van bessen en kersen. De frisse, krachtige smaak past goed bij koude vleesschotels, kruidige pasta of gegrild vlees.
Getest door Hubrecht Duijker
"Vanaf een heuvel bij Montforte d’Alba, met uitzicht op de Alpen, drijft de familie Fantino sinds 1982 het domein Conterno Fantino..." Lees meer