Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling

De beste roséchampagne van 2025

Kan het luxer en exclusiever dan Champagne? Jazeker: roze Champagne! Met z'n betoverende, elegante roze kleur en onderscheidende, delicate geur- en smaakprofiel is roséchampagne de ultieme bubbel om het leven mee te vieren. Of het nu met een romantisch diner bij kaarslicht is, of met een feestelijke toast. En wist je dat het maken van een goede roséchampagne enorm vakmanschap vereist? Onderstaand vind je onze mooiste exemplaren, stuk voor stuk goed voor een onvergetelijke drinkervaring.

Typisch Charles!

Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut

‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.

92
Jeb Dunnuck
JebDunnuck.com: 92 punten

The Reserve Brut Rosé pours a medium salmon/pink color. The nose is layered, fruity, and inviting, with aromas of crushed strawberries, fresh baked croissant, marzipan, and floral perfume.
17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Fijn en subtiel, peer, bloemen, brioche, rokerig, aardbei. Zacht en mild, breed, fijne mousse, mooi fruit, diepgang.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Aromas of strawberries, white peach, baked bread, red berries and gingerbread introduce the NV Rosé Réserve, a medium to full-bodied, enrobing and round Champagne.
    Toon meer onderscheidingen

79,50

Vanaf 12 flessen 72,88 per fles

Nu ook in handige halve fles (375 ml)!

Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut halve fles

Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.

Flesinhoud: 375 ml

92
Jeb Dunnuck
JebDunnuck.com: 92 punten

The Reserve Brut Rosé pours a medium salmon/pink color. The nose is layered, fruity, and inviting, with aromas of crushed strawberries, fresh baked croissant, marzipan, and floral perfume.
17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Fijn en subtiel, peer, bloemen, brioche, rokerig, aardbei. Zacht en mild, breed, fijne mousse, mooi fruit, diepgang.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Aromas of strawberries, white peach, baked bread, red berries and gingerbread introduce the NV Rosé Réserve, a medium to full-bodied, enrobing and round Champagne.
    Toon meer onderscheidingen

46,20

Vanaf 12 flessen 42,35 per fles

Typisch Charles: Nu ook in originele luxe geschenkdoos!

Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut in geschenkdoos

Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.

92
Jeb Dunnuck
JebDunnuck.com: 92 punten

The Reserve Brut Rosé pours a medium salmon/pink color. The nose is layered, fruity, and inviting, with aromas of crushed strawberries, fresh baked croissant, marzipan, and floral perfume.
17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Fijn en subtiel, peer, bloemen, brioche, rokerig, aardbei. Zacht en mild, breed, fijne mousse, mooi fruit, diepgang.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Aromas of strawberries, white peach, baked bread, red berries and gingerbread introduce the NV Rosé Réserve, a medium to full-bodied, enrobing and round Champagne.
    Toon meer onderscheidingen

75,20

Vanaf 12 flessen 68,93 per fles

Elegant, zuivere Champagne: bomvol exquis klein rood fruit met een schone, zachte afdronk!

De Sousa Champagne Tradition Brut Rosé

Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.

57,70

Vanaf 12 flessen 52,89 per fles

Hoe roséchampagne roze wordt

Door die romantische, betoverende roze kleur zou je je bijna af kunnen vragen of roséchampagne wel echte Champagne is. Dat is wel degelijk zo. Roséchampagne wordt op precies dezelfde manier gemaakt als 'gewone' Champagne, maar dan met een extra stap die zorgt voor die mooie roze kleur én voor een extra verfijnd geur- smaakprofiel.

  • De meest gebruikte methode om de Champagne rosékleurig te maken is blenden. De wijnmaker voegt in dat geval een beetje rode wijn (van pinot noir of meunier) toe aan de witte wijn. Een heel klein beetje is al voldoende om Champagne met een mooie zalmroze kleur te maken. Door iets meer rode wijn toe te voegen, kan de wijnmaker kiezen voor een iets intensere kleur. Een delicaat proces dus.
  • Een andere, maar minder gebruikelijke manier om roséchampagne te maken, is schilinweking. In dit geval laat de wijnmaker de schillen van de blauwe druiven in de blend voorafgaand aan de vergisting iets langer bij het sap, waardoor de schillen iets van hun kleur af kunnen geven. Ook hier geldt: hoe langer de inweking, hoe interser de roze kleur.

Je kunt je nu ook meteen beter voorstellen waarom roséchampagne over het algemeen duurder is dan de witte variant. Om een goede roséchampagne te maken, zijn er extra handelingen en extra expertise van de keldermeester vereist. Daar komt nog eens bij dat blauwe druiven van hoge kwaliteit in de Champagne relatief schaarser en dus prijziger zijn en dat roséchampagne vaak langer rijpt dan reguliere Champagne. Daar staat dan wel een bubbel tegenover die nóg exclusiever, ambachtelijker, verfijnder en complexer is dan een gewone Champagne. 

Lekker bij de roséchampagne

Roséchampagne is heerlijk om op zichzelf te drinken. Maar dankzij de delicate mousse, verfijnde tonen van rood fruit, frisse zuren en net even wat vollere smaak en body is roséchampgagne ook bij uitstek een wijn om met vele soorten hapjes en gerechten te combineren.Aangezien er ook nog eens verschillende stijlen roséchampagne bestaan, zijn de mogelijkheden eindeloos. Onderstaand vind je per stijl wat tips ter inspiratie, maar schroom ook zeker niet om zelf het wijnspijsavontuur aan te gaan!

Non-vintage roséchampagne (Brut)

Dit type is fris en fruitig van karakter, met tonen van rood fruit (aardbie, framboos) en soms iets brioche. Combineer 'm bijvoorbeeld mer:

  • Aperitiefhapjes en amuses (blini's met zalm, bruschette met tomaat)
  • Lichte visgerechten (sushi, sashimi, ceviche, springrolls met garnalen)
  • Lichte vleesgerechten (rundercarpaccio, kalfstartaar)

Vintage roséchampagne

Vintage roséchampagne heeft een gerijpte, rijker karakter, met tonen van gedroogd fruit en toast en met meer structuur en complexiteit. Hierdoor kun je dit type goed combineren met krachtigere (hoofd)gerechten, zoals:

  • Gevogelte (parelhoen, kalkoen)
  • Wild & paddenstoelen (hertenbiefstuk, risotto met eekhoorntjesbrood)
  • Gerijpte kazen (Langres, Chaource)
  • Aziatische gerechten (pekingeend)

Zoete roséchampagne (Démi-sec)

Net als gewone Champagne, wordt ook roséchampagne gemaakt in verschillende gradaties van droog tot zoet. Zoetere roséchampagnes kun je geweldig bij desserts schenken, bijvoorbeeld:

  • Desserts met rood fruit (pavlova met frambozen, aardbeien Romanoff)
  • Fruitig gebak (crostata, rabarbercrumble)
Even geduld a.u.b.