Assortiment
Kan het luxer en exclusiever dan Champagne? Jazeker: roze Champagne! Met z'n betoverende, elegante roze kleur en onderscheidende, delicate geur- en smaakprofiel is roséchampagne de ultieme bubbel om het leven mee te vieren. Of het nu met een romantisch diner bij kaarslicht is, of met een feestelijke toast. En wist je dat het maken van een goede roséchampagne enorm vakmanschap vereist? Onderstaand vind je onze mooiste exemplaren, stuk voor stuk goed voor een onvergetelijke drinkervaring.
‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.
Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.
Flesinhoud: 375 ml
Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.
75,20
Vanaf 12 flessen 68,93 per fles
Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.
Door die romantische, betoverende roze kleur zou je je bijna af kunnen vragen of roséchampagne wel echte Champagne is. Dat is wel degelijk zo. Roséchampagne wordt op precies dezelfde manier gemaakt als 'gewone' Champagne, maar dan met een extra stap die zorgt voor die mooie roze kleur én voor een extra verfijnd geur- smaakprofiel.
Je kunt je nu ook meteen beter voorstellen waarom roséchampagne over het algemeen duurder is dan de witte variant. Om een goede roséchampagne te maken, zijn er extra handelingen en extra expertise van de keldermeester vereist. Daar komt nog eens bij dat blauwe druiven van hoge kwaliteit in de Champagne relatief schaarser en dus prijziger zijn en dat roséchampagne vaak langer rijpt dan reguliere Champagne. Daar staat dan wel een bubbel tegenover die nóg exclusiever, ambachtelijker, verfijnder en complexer is dan een gewone Champagne.
Roséchampagne is heerlijk om op zichzelf te drinken. Maar dankzij de delicate mousse, verfijnde tonen van rood fruit, frisse zuren en net even wat vollere smaak en body is roséchampgagne ook bij uitstek een wijn om met vele soorten hapjes en gerechten te combineren.Aangezien er ook nog eens verschillende stijlen roséchampagne bestaan, zijn de mogelijkheden eindeloos. Onderstaand vind je per stijl wat tips ter inspiratie, maar schroom ook zeker niet om zelf het wijnspijsavontuur aan te gaan!
Dit type is fris en fruitig van karakter, met tonen van rood fruit (aardbie, framboos) en soms iets brioche. Combineer 'm bijvoorbeeld mer:
Vintage roséchampagne heeft een gerijpte, rijker karakter, met tonen van gedroogd fruit en toast en met meer structuur en complexiteit. Hierdoor kun je dit type goed combineren met krachtigere (hoofd)gerechten, zoals:
Net als gewone Champagne, wordt ook roséchampagne gemaakt in verschillende gradaties van droog tot zoet. Zoetere roséchampagnes kun je geweldig bij desserts schenken, bijvoorbeeld:
Voordelen eigen account