Helderrode wijn met een stuivend aroma van caramel, hout en pittig fris rood fruit. De smaak is fris, vol en met een aangename frisheid in de aromatisch aanhoudende afdronk. Goed te combineren met koude voorgerechten, maar ook prima bij licht gegrilde vlees- en groentegerechten.
Bulgaarse rode wijn met de geur van bramen en bessen. De smaak zet vol en zacht in en eindigt evenwichtig, met een kruidige en fruitige afdronk. Volle wijn, prima bij licht gekruide schotels van vlees of wild.
Stevig rood uit Yecla. Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden.
Paarsrood gekleurde wijn met een ingetogen geur van rijpe kers, braam, pruim en lichte toast. De smaak is jammy en vol met donker fruit, soepele tannine en een opwekkende frisheid. De afdronk is elegant met subtiel eiken en specerijen.
Toegankelijke Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van rijp rood fruit, eiken en boter. De evenwichtige, elegante smaak combineert goed met kalfsvlees of gevogelte.
Is hard op weg de beste Saint-Estèphe te worden. Een wijn met (nog) een van de betere verhoudingen in kwaliteit en prijs.
Volle, geurige rode wijn met een intens eikenhoutaroma, rijp rood fruit en karameltonen. De smaak is zacht en rond. Lekker bij ossobucco of pasta met rijke saus.
De luxe vatrijping maakt de wijn helemaal af
"Luxe, eikengerijpte rode wijn gemaakt van de Bordeaux-druiven cabernet sauvignon en merlot en aangevuld met lokale druif refosco..." Lees meer
Fraaie wijn met een volrode kleur en een intens aroma van rijp rood fruit, toffee en eikenhoutaroma's. De smaak zet fris en krachtig in en ontwikkelt zich evenwichtig met rijpe tannine en een geurige afdronk.
Fraaie, geconcentreerde rode wijn met een kruidig aroma van eikenhout, rijp kersenfruit en ceder. Heerlijke wijn bij stevige gerechten van wild of bij grillschotels.
Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.
Getest door Hubrecht Duijker
"Een partner voor pasteitjes (en kalkoen) is de Father’s Eyes Chardonnay van Di Lenardo. Deze in Venezia Giulia vervaardigde wijn onderging zijn gisting in nieuwe vaten, vandaar de milde roosteraroma’s en aanzienlijke notigheid, terwijl hij tegelijk vriendelijk fris smaakt." Lees meer
Op en top verfijning uit Toscane. Bioproducent Salcheto maakt een elegante stijl Vino Nobile met expressie van de prugnolo gentiledruif en fraai gedoseerde houtrijping.
Verrukkelijke klassieker, complex en duurzaam
"De 'edele' wijn uit Montepulciano, zoals de Italianen hem noemen, heeft een lange en rijke geschiedenis..." Lees meer
Zuid-Afrikaanse rode wijn met een intense geur van bessen, zwart fruit en eikenhout. Vol en zacht van smaak: heel goed te combineren met gebraden of gegrild vlees.
Zachte, volrode Zuid-Italiaanse wijn met rijp rood fruit en fijne kruiden in het aroma. Vol en evenwichtig van smaak. Prima bij pasta met champignons of pittig gekruid vlees of wild.
Heerlijke, soepele en toegankelijke Toscaanse wijn uit biologisch bewerkte wijngaarden in Montepulciano. Salcheto gebruikt de jonge wijnstokken van zijn hoofdwijn, de beroemde Vino Nobile de Montepulciano.
Jongere versie van Vino Nobile di Montepulciano
"De Rosso di Montepulciano komt uit hetzelfde wijngaardareaal als de Vino Nobile. Het verschil zit hem in de leeftijd van de wijnstokken, de opbrengst per hectare (jongere en/of zeer productieve wijnranken brengen de rosso di Montepulciano voort; oudere en/of minder productieve wijnranken zullen eerder voor de Vino Nobile worden gereserveerd)..." Lees meer
Geurige rode wijn uit Zuid-Afrika met nuances van zwarte bessen, kruiden en eikenhout. Vol en sappig van smaak. Lekker bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.