Richeaume Tradition favoriet Franse President Macron

Het ultieme compliment voor deze bijzondere Provence wijn

Richeaume Tradition favoriet Franse President Macron

Door Les Généreux  |  vrijdag 26 juni 2020  |  Categorie: Wijnvaria

Een groter compliment is nauwelijks denkbaar. Woensdag 24 juni 2020 dineerde niemand minder dan de Franse president Macron in Scheveningen met premier Rutte. Tijdens het diner werd onder meer de Cuvée Tradition van ons biologische Provence-domein Richeaume geschonken. Die viel zo goed in de smaak, dat de president besloot een fles mee naar huis te nemen.

De Franse president was in Nederland om met Rutte te spreken over het economische steunpakket voor de Europese Unie van 750 miljard euro. Rutte nodigde Macron uit voor een privé-etentje bij Restaurant Cru in Scheveningen.

Liefde gaat door de maag

Wanneer je zo’n serieuze kwestie te bespreken hebt, kun je dat maar beter doen onder het genot van een goede maaltijd en een mooi glas wijn. Dat is aan Restaurant Cru wel toevertrouwd. Het hoge gezelschap werd door eigenaar Alain de Vries en chef Richard Plug onder meer verwend met Scheveningse haring, Veluwse reebok en hazelnootijs van de Grote Markt, zo verslaat AD Haagsche Courant.

Richeaume: unieke Provence van eigengereide wijnmakerWijnmaker Sylvain Hoesch - Domaine Richeaume

Sylvain Hoesch – wijnmaker van Domaine Richeaume – doet dingen graag op zijn eigen manier. Waar de meeste wijnboeren in de Provence zich bijvoorbeeld op rosé richten, is Sylvain ervan overtuigd dat zijn terroir perfect is voor serieuze rode kwaliteitswijnen.

Hij werkt biologisch en met extreem lage opbrengsten. Door wetgeving laat hij zich niet leiden. Liever maakt Sylvain de mooist denkbare wijn van zijn terroir, dan dat hij water bij de wijn doet voor een AOP-vermelding op zijn etiket. Zou dat rebelse karakter Macron hebben aangesproken? Of was het toch de verbluffende kwaliteit van Sylvains wijn?

Even geduld a.u.b.