Wijnwinkel van het Jaar 2012

Mondovino gekozen tot beste wijnwinkel van Nederland

Wijnwinkel van het Jaar 2012

Door Perswijn Magazine  |  vrijdag 18 november 2011  |  Categorie: Mondovino

Wijnkoperij Mondovino te Zwolle is gekozen tot Beste Wijnwinkel 2012. De jury is laaiend enthousiast: “Sinds de verhuizing in 2011 naar de Assendorperstraat 107 in Zwolle klopt alles bij deze winkel: mooi assortiment in alle prijsklassen, bij iedere wijn heldere wijninformatie, geweldige uitstraling en service, vakkennis, klantvriendelijke website, toegankelijk en bereikbaar.”

De wijnwinkelverkiezing van wijntijdschrift Perswijn is deels een publieks-prijs en deels een waardering van de vakjury. Het eerste deel is de nominatieronde waarbij wijnliefhebbers via de website van Perswijn hun favoriete wijnwinkel konden nomineren. Op de lijst wijnwinkels die zo ontstond konden de bezoekers van de website vervolgens stemmen. Er hebben zo’n 7.000 mensen hun stem uitgebracht. De winkels die de meeste stemmen kregen hebben een uitgebreide vragenlijst ontvangen en, in de meeste gevallen, een onverwacht bezoek van één van de juryleden. De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op de criteria uitstraling, assortiment, kennis en advies, service, bereikbaarheid, toegankelijkheid en aanwezige X-factor. Opvallend was de diversiteit aan winkels in de top 10, variërend van klassieke, traditioneel ogende wijnwinkels met een uitgebreid assortiment, tot modern ingerichte wijnwinkels met een beperkt assortiment. Mondovino werd winnaar van een select gezelschap met veel goede wijnwinkels.

De vakjury bestond uit: Ronald de Groot (hoofdredacteur Perswijn), Harold Hamersma (wijnschrijver en -publicist), Ellen Dekkers (wijnschrijfster en opleidingsmanager Vinologenopleiding aan de Wijnacademie), Erik Hemmes (retail-specialist en category management consultant) en Bert van Eyck (Van Eyck Wijnkelders, winnaar 2011).

Even geduld a.u.b.