Champagne Charles Heidsieck est arrivé!

Partnerschap feestelijk beklonken

Champagne Charles Heidsieck est arrivé!

Door Bert van Beek  |  donderdag 27 augustus 2020  |  Categorie: Wijnmakers

Champagne Charles Heidsieck is dé kroon op het 15 jarige jubileum van Wijnkoperij Mondovino

Zwolle, 27 augustus 2020 


Als mede-eigenaar van de wijnkooporganisatie Les Généreux is Mondovino sinds gisteren importeur van het prestigieuze Champagnehuis Charles Heidsieck. Om dit te vieren, organiseerde Les Généreux op 26 augustus jl. een exclusieve proeverij met exportmanager Maxime Watelet en Nederlands Champagne-expert Gert Crum. Onder meer de onlangs uitgebrachte Blanc des Millénaires 2006 en Brut Millésimé 2012 passeerden de revue. Een waardige bezegeling van de samenwerking.

Dat beide partijen in feeststemming zijn, behoeft weinig toelichting. “We are thrilled to start working exclusively with Les Généreux in The Netherlands”, aldus Stephen Leroux, de CEO van Charles Heidsieck. Ook het jubilerende Mondovino is zeer verheugd over de buitengewoon mooie nieuwe aanwinst in het assortiment en zal Charles Heidsieck gaan verkopen op de Nederlandse markt aan horeca en consumenten. Bert van Beek van Mondovino zeg hierover: “Charles Heidsieck Champagne stond altijd al op ons lijstje. Net als bij Charles Heidsieck ligt bij Mondovino de focus op de drie pijlers van stijl, structuur en tijd. We horen gewoon bij elkaar en dan komt hij er nu mee, in dit gekke jaar 2020. Typisch Charles …”,  lacht Bert.

Wijn bestellen in onze webshop

Complex, genereus en gastronomisch in stijl

Charles Heidsieck behoort tot de grandes marques (de meest prestigieuze huizen) van de Champagne en is de lieveling van vele wijnexperts. Expert Tom Stevenson waardeert Charles Heidsieck in zijn Champagne-bijbel met een score van maar liefst 97 punten, waarmee het alleen Krug – de absolute elite! – boven zich heeft. Kortom, trouvailles bestaan nog, zélfs in de Champagne!

Onderscheidend voor de stijl van Charles Heidsieck is het gebruik van een groot aandeel reservewijnen (wijnen uit eerdere oogstjaren) tot wel vijftien jaar oud, in combinatie met een lange rijping in de schitterende, twee millennia oude, in kalk uitgegraven kelders in Reims. De Charles-Champagnes zijn dan ook complex, genereus en gastronomisch in stijl. Het visitekaartje van het huis is de Brut Réserve. Deze blend van jaargangen bestaat uit maar liefst 40% reservewijnen en wordt door Tom Stevenson omschreven als ‘serious competition’ voor Krugs Grande Cuvée. Ook de overige Charles-Champagnes krijgen al jarenlang duizelingwekkend mooie scores bij autoriteiten als Jancis Robinson, Decanter en The Wine Advocate. De hoogste tijd om deze sublieme Champagnes de aandacht te geven die ze verdienen!

Strenge selectie, uitmuntende kwaliteit

Charles Heidsieck is de eerste grande marque-Champagne in het portfolio van Wijnkoperij Mondovino en deze speciaalzaak op het lijf geschreven. Wijnkoperij Mondovino is sinds het begin gespitst op minutieus opererende, kwaliteitsgeoriënteerde producenten. Uit de Champagne importeren zij bijvoorbeeld al jaren de schitterende wijnen van Agrapart & Fils en Champagne De Sousa; wijnboeren die hun eigen druiven telen en verwerken. Charles Heidsieck mag dan een van de grote namen zijn, het is van de grandes marques een van de kleinste huizen, met een compromisloze focus op kwaliteit. Een perfecte match met Wijnkoperij Mondovino dus.

Wijn bestellen in onze webshop

Even geduld a.u.b.