Pittige kaas met portvijgen

Voor dit gerechtje gebruik je hoe dan ook 200 gram pittige kaas (gerijpte of blauwschimmel: manchego, parmezaan, bleu d'auvergne, fourmes d'ambert, reypenaer, old amsterdam of een andere extra belegen goudse)

PORTVIJGEN

12 gedroogde vijgjes

200 ml rode port

100 ml rode wijn

1 kruidnagel

1 kaneelstokje

1 kardamompeul

1 steranijs

Bereiding:

1. Laat de vijgen 2 uur weken in de rode wijn en port, met de specerijen.

2. Verwarm ze zachtjes voor ca. 45 minuten tot ze zwellen en een zachte structuur krijgen.

3. De port dient nu een stroperig karakter te hebben.

4. Serveer met de brokken kaas. 

 

Bronvermelding: Mondovino Wijnkoperij
  Recept downloaden

De best scorende PX van Alvear!

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez de Añada halve fles 2019

Zachte, intens amberkleurige sherry getypeerde wijn met een fris aroma van rijp, geel fruit. De volzoete smaak past heel goed bij desserts en gebak, maar ook bij gedroogd fruit en blauwaderkazen.

Flesinhoud: 375 ml

Elsevier
2018
Elsevier:

Van zoete-sherrydruif pedro ximénez. Dat doet de rafelranden van koningin Juliana's sherrykuur vrezen, doch geurt als een voorname noten- en zuidvruchtenwinkel met het predicaat hofleverancier.

17,65

Vanaf 12 flessen 16,18 per fles

De meest intense en geconcentreerde PX!

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez 1927

Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Por Favor
1927
Por Favor Spanje:

De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem worden wijnen van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Gedroogd fruit en blauwaderkazen zullen zich volledig thuis voelen bij de zeer intense en diepe smaak van deze natuurlijk zoete wijn met een vleug van pruimen en chocolade.

24,00

Vanaf 12 flessen 22,00 per fles

Even geduld a.u.b.