Vol trots presenteren wij de prachtige en betaalbare Prunus wijnen uit de Portugese Dão streek. Vroeger kwamen hier van graniethoudende bodems vrij straffe, soms stroeve - tanninerijke - rode wijnen en redelijke rustieke witte wijnen vandaan. Maar tegenwoordig zijn hier veel moderne wijnmakers neer gestreken en hebben het roer volledig omgegooid. Het mooie is wel dat men niet de zoveelste chardonnay, merlot e.d. is gaan aanplanten, maar men heeft bewust gekozen voor de lokale druivensoorten. In die zin lijkt Portugal meer op Italië, dan op buurland Spanje. Deze Prunus wijnen wachten nu op uw ontdekking!
Deze wijn wordt gemaakt van de encruzado druif (meer dan 50%) en aangevuld met malvazia, bical en cerceal branco. Een wijn voor bij vissalades, sardientjes van de grill, kip piri piri of vegetarische pizza's dan wel met vis.
Ook weer zo'n originele blend van touriga nacional, jaen, tinta roriz en alfocheiro preto druiven. Heerlijk bij de BBQ, stoofschotels, en bij romige en kruidige kazen.
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Prunus wijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.
Geurige rode wijn uit Portugal, met rijpe fruittonen en licht gebrande nuances. De smaak is vol, soepel, krachtig en fris. Lekker bij gegrilde en gestoofde gerechten of een romige, kruidige kaas.
Getest door Hubrecht Duijker
"Totaal verschillend, maar wel heerlijk bij het haantje in wijnsaus (en in de saus zelf) is de - net als de Beaujolais fris te schenken - Portugese Prunus..." Lees meer
Portugese droge witte wijn met de geur van bloemen en rijp geel fruit. Lekker sappig en evenwichtig van smaak. Goed te combineren met vis, licht kruidige salades of bijvoorbeeld pasta met kip.
Helderrood van kleur en met de geur van fris en krachtig vers rood fruit: kersen en frambozen. Elegante rode wijn, prima bij gevogelte en kalfsvleesgerechten.
Elegante en supergastronomische wijn
"De delicate cru met finesse en frisheid. Mede door de vulkanische bodem krijgen de wijnen hun unieke aroma. Brun weet dit karakter te waarderen en te behouden. Hij maakt beaujolais met grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte en levendige frisheid. Soepel frambozen- en kersenfruit, heel fijne tannine. Een gastronomisch hoogstandje door zijn lichtvoetigheid. Bij de moderne keuken van verfijnde frisse gerechten met kip, kalf, vis, of vegetarisch."
- Ellen Dekkers, wijnschrijver • delicious. magazine
Mooie, rijpe Beaujolais. Helderrood van kleur, fraai van geur met fruittonen van rijpe bramen en een lichte, frisse kruidigheid. De smaak zet vol, evenwichtig en sappig in; de afdronk is aromatisch met een lichte, elegante tannine in de finale.
Frisdroge Oostenrijkse witte wijn. Met z'n volle, droge smaak combineert deze topwijn uitstekend met visgerechten, lichte pasta's met paddenstoelen of asperges.
Krachtige, iets houtgerijpte Beaujolais-cru van purist Jean-Paul Brun. Indrukwekkend om nu te drinken bij een verfijnde maaltijd, of van te genieten na ongeveer 3 tot 5 jaar flesrijping.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.