Franse rode wijn met de geur van verse bramen, kruiden en een lichte eikentoets. De smaak is zacht en evenwichtig. Fraaie, complexe rode wijn; heerlijk bij mooie vleesschotels van lam of rund.
Franse rode wijn met de aromatische geur van rood fruit en een frisse kruidigheid. Fris, soepel en sappig van smaak. Heerlijke Rhône voor alledag. Prima bij koude voorgerechten of lichte grillschotels.
Frisse witte wijn met een uitgesproken aroma van peer en vers geel fruit. Sappig van smaakinzet met een ronde ontwikkeling en milde afdronk. Een soepele wijn, heerlijk bij zeevruchten, een gebakken vis of milde pastaschotels.
Getest door Hubrecht Duijker
"Sylvie Vacheron heeft het nodige meegemaakt. Ze werd geboren op het door haar vader gecreëerde Rhône-domein Le Clos du Caillou, studeerde handelskennis, trouwde met Jean-Denis Vacheron, verhuisde naar diens wijngoed in Sancerre, trok samen met hem in 1996 terug naar de ouderlijke bezitting en runt deze nu alleen nadat Jean-Denis in 2002 overleed..." Lees meer
Franse droge rosé. Fris en fruitig van geur, met nuances van rijpe rode vruchten en milde kruiden. De volle, krachtige smaak is uitstekend te combineren met milde tot pittige gerechten, zowel koude schotels als van de grill.
Deze exclusieve Châteauneuf met een bourgondische verfijning heeft een volle, ronde smaak met zachte tannines. Pure elegantie van grenache van vijfenvijftig jaar oude stokken, aangevuld met 5% mourvèdre, vaccarèse en cinsault. Les Safres kan nog makkelijk tien jaar verder rijpen, maar presenteert zich nu al als een grote wijn.
De sleutels van het paradijs binnen handbereik
"Domaine du Caillou ligt op één van de allerbeste locaties in het gebied en staat al jarenlang aan de top..." Lees meer
Verfijnde droge witte wijn met een complex aroma van milde citrustonen en een lichte kruidigheid. Mooi te combineren met verfijnde visgerechten, zoals gebakken zeetong.
Helderrode Franse wijn met een aroma van rood fruit en nuances van laurier en gebrande tonen. De smaak is elegant, vol en aromatisch. Mooie wijn bij lamsvlees, vederwild of fijn gekruide groenteschotels.
Helderrode Franse wijn met een aroma van rijp rood fruit en nuances van eikenhout. De smaak is rond en evenwichtig. Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.
Getest door Hubrecht Duijker
"Behalve 9 hectare binnen Châteauneuf-du-Pape bezit Sylvia Vacheron van Le Clos du Caillou nog eens 44 hectare binnen Côtes du Rhône..." Lees meer
Le Clos du Caillou in de Rhône is befaamd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape. Toch vallen de wijngaarden van dit huis officieel niet binnen de herkomstbenaming. Dat heeft allemaal te maken halsstarrigheid van de eerste eigenaar: die wilde in 1936 de autoriteiten die zijn domein kwamen beoordelen niet op zijn grond toelaten. En dus heeft Sylvie Vacheron, de huidige eigenaresse, een domein dat het terroir van de beroemde AOC Châteauneuf-du-Pape deelt, maar er niet toe behoort. Sylvies vader, Claude Pouizin, kocht Le Clos du Caillou in 1956. Het werk was toen puur op druiventeelt gericht en de gehele oogst werd per kilo verkocht aan de coöperatie. Pas in 1993 werd er voor het eerst weer wijn gemaakt. In 1995 namen Sylvie en haar (inmiddels overleden) echtgenooet het bedrijf over en begonnen direct met het moderniseren hiervan.
Samen met Bruno Gaspard beheert Sylvie nu het bedrijf, dat iets minder dat circa 45 hectare in de Côtes du Rhône en 9 hecater in de Châteauneuf-du-Pape bezit. Het hele domein is gecertificeerd biologisch. Ook staan er druiven aangeplant die het traditioneel goed doen in de warmte van het Rhône-dal, zoals grenache, syrah en (voor wit) roussanne. Er wordt met liefde en beleid wijn van gemaakt die soepel, rond en vooral zijdezacht is.
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Clos du Caillou wijn nuook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.