Jacques Montagne startte Clos del Rey in 2001. Zijn grootouders maakten al eenvoudige, rode (vnl. zoete) tafelwijnen in Maury. Zijn zoon Julien, die o.a. gewerkt heeft voor het bekende Mas Amiel, zit nu inmiddels ook in de zaak. Op dit moment is Clos del Rey een toonaangevende producent in de Roussillon. Zijn wijnen komen van kleine, hoog gelegen percelen, die zorgen voor voldoende frisheid in de wijnen. Dit zorgt er bovendien voor dat de stokken niet uitgeput raken of (erger nog) uitdrogen. Mede hierdoor zijn sommige stokken al wel meer dan 130 oud! En u weet wellicht, dat hoe ouder de stokken zijn, des te minder vrucht ze dragen, maar des te geconcentreerder het sap zal zijn. Clos del Rey maakt fantastische wijnen, die zeker rijk, krachtig en geconcentreerd zijn, maar nooit overdreven of log. Ze zijn altijd in balans.
In de Roussillon Villages van Clos del Rey proef je die zinderende mediterrane zon; de filmische bijna dramatische grootsheid van de Roussillon. De La Sabina heeft al veel te bieden, zoals weelderigheid, kruidigheid, mineraliteit. Hun topcuvée is de overtreffende trap; barstensvol rijp zwart- en paars fruit, dik, bijna 'liqoreus garrigue sap', dat maar door blijft zinderen als een roofvogel die op zo'n lome zomernamiddag rondvliegt in de heuvels van de Roussillon. Prachtige wijnen.
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Clos del Rey wijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.
Originele, delicate witte wijn met aroma’s van bloesem, appel, peer, meloen en anijs. De smaak is soepel met een romige textuur, mooie fruitvulling en milde zuren. Aanhoudende finale met rijp pitfruit.
Fraaie, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, jeneverbes, zoethout en peper. De smaak is soepel en puur met evenwichtige zuren en versmolten tannines. Lange, fruitintense finale met specerijen.