Lekkere wijn recepten

Pizza met tomaat, artisjok, prosciutto en pecorino

Bereidingstijd: ca. 40 min. + ca. 2 uur wachttijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 ml passata
  • 1 potje artisjokharten in olie à ca. 190 g, uitgelekt
  • 100 g pecorino geraspt
  • 150 g prosciutto in plakjes
  • bakpapier

Voor de bodem

  • 2 g droge gist
  • 250 g bloem voor pizza + bestuiven
  • 4 g zout
  • 1 el olijfolie om in te vetten

Bereiding:

  1. Meng voor de bodem de gist met 160 ml lauwwarm water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg dan het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
  2. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog ca. 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), bijvoorkeur met een pizzasteen erin.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep. Verdeel er de passata, de artisjokharten en de helft van de pecorino over. Bedruip met wat olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  4. Neem uit de oven en verdeel de plakjes prosciutto over de pizza. Maak af met blaadjes basilicum en wat extra pecorino en serveer direct.

Per portie (2): ca. 895 kcal
49 g eiwit | 33 g vet | 97 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Dé overtreffende trap Domiziano. Prima de Luxe!

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano Collezione Privata 2021

Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.

Jonquille Schepel

Karaktervolle rosso uit Puglia

"Cantine Due Palme maakt nu ook een luxere variant Negroamaro. Deze geniet een extra opvoeding op nieuwe eikenhouten vaten en heeft net iets meer alcohol..." Lees meer

8,5
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 8,5

Zuid-Italiaanse wijn, vol donker fruit, met geuren van stoer leer, houdt van hout maar niet te veel, met fijne tannine en inderdaad: een prima huiswijn.
Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Kersen en bosbessen, open, fruitig, lichtvoetig en sappig, mild, niet te zoet

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Even geduld a.u.b.