Domaine la Bouïssière • Gigondas • Vacqueyras •
Karaktervolle Rhône-cru's die indruk maken

Domaine la Bouïssière geniet een grote reputatie in binnen- en buitenland voor hun karaktervolle, fruitintense wijnen van heuvel- en terraswijngaarden in het indrukwekkende gebergte Dentelles de Montmirail. Eigenaars en broers Gilles en Thierry Faravel bezitten ongeveer negen hectare wijngaarden in Gigondas en 2,5 in Vacqueyras op eersteklas terroir. De Gigondas wijngaarden zijn hooggelegen, ruig en omgeven door garrigues (rozemarijn, jeneverbes, tijm en lavendel). Ook de Vacqueyras-percelen La Ponche (klei) en Les Garrigues (stenig) behoren tot de beste van de streek. 

Het wijngaardbeheer is volgens biologisch-dynamische principes (zonder certificaat). De veelal oude wijnstokken geven lage rendementen. In de wijnkelder wordt gewerkt met zwaartekracht, spontane vergisting, minimaal sulfiet, botteling zonder klaring en filtratie. Beide cru's zijn indrukwekkend, puur, rijp, kruidig en geconcentreerd. Les Amis daarentegen is een rode karaktervolle, fruitige wijn zonder houtrijping, gemaakt van 'gedeclasseerde' wijngaarden om jong te drinken. Ook maken ze een rode Beaumes-de-Venise en de 'La Font de Tonin', hun prestige Gigondas, die we vooralsnog niet hebben ingekocht. 

Rode topwijn uit de zuidelijke Rhône-vallei!

Domaine la Bouïssière Gigondas 2020

Krachtige, mondvullende rode wijn met een verfijnde geur van pruim, braam, kers, leer en kruidnagel. Zwoel en rijk van smaak met jammy fruit, krachtige tannine en uitgebalanceerde zuren. Enorme smaaklengte met laurier en toast.

91
Vinous
2021
Vinous: 91 punten

Juicy, palate-coating red and blue fruit and candied lavender flavors show very good clarity and smoothly blend depth and energy.
94
Vinous
2020
Vinous: 94 punten

Gently chewy and incisive boysenberry, bitter cherry and fresh bay flavors deepen and become sweeter with air. The floral note recurs on a very long, mineral finish.

27,45

Vanaf 12 flessen 25,16 per fles

Robuuste, zongevulde, volle, spicy rode wijn met een prettige frisheid!

Domaine la Bouïssière Vacqueyras 2020

Intense, volle rode wijn met een subtiele geur van jammy fruit (kers, zwarte bes), peper en leer. De smaak is krachtig en intens met zondoorstoofd fruit, stevige tannine en voldoende fraîcheur.

24,90

Vanaf 12 flessen 22,83 per fles

Een klassieke 'vin de table' om vriendschappen mee te beklinken!

Gilles et Thierry Faravel Vin de France Les Amis de la Bouïssière
Alleen in webshop

Gilles et Thierry Faravel Vin de France Les Amis de la Bouïssière 2021

Karaktervolle, fruitige rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, tijm en peper. Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante finale met lauriertoets.

13,20

Vanaf 12 flessen 12,10 per fles

Bestel nu uw La Bouïssière wijn via onze webshop

Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw La Bouïssière wijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.

Even geduld a.u.b.