We zijn zeer enthousiast over de gehele lijn aan Elvia wijnen in ons assortiment. Deze moderne Spaanse wijnen worden gemaakt in het droge satellietgebied van Valencia in 'het huwelijk' van de twee steden, Utiel-Requena, dat langzaam zijn reputatie opbouwt bij de almaar beter wordende 'stille' en mousserende wijnen van onder andere de de bobal, viura, verdejo en tempranillo druiven.
Er is altijd wel een Elvia Cava in uw stijl. Iedere Cava is geschikt als feestelijk aperitief. Serveer ze op koelkasttemperatuur, d.w.z. op 6-8 °C. Maar wist u dat Cava culinair ook breed inzetbaar is? Van sommige sommeliers weten we dat als men er zelf niet meer uitkomt welke wijn men bij een bepaald complex gerecht moet schenken, men dan nog wel eens terug wil vallen op een mousserende wijn, want die matchen praktisch altijd ... Hoe dan ook de Elvia Cava Brut is heerlijk bij zeevruchten en paella. De Elvia Semi Secco bij aardbeien, salades met vruchten en pasta. De Brut Ecologico is een aanrader bij sushi en andere gerechten uit de Aziatische keuken. De Elvia Brut Rosado vraagt om gebakken vis- of een uitgebreide rijsttafel. En tot slot de Elvia Cava Brut Reserva is de ideale begeleider van fruits de mer, gebakken vis, Iberische ham of probeer deze Cava ook eens een keer bij gekruide spareribs met eigengemaakte frieten. Echt een aanrader!
In de wereld van wijn heten de wijnen zonder bubbels ook wel 'stille wijnen'. De twee witte en de rosé serveert u op 8-10°C. En de rode op 14-16°C. De eerste witte is een blend van viura en sauvignon blanc druiven. Het is een frisse, aromatische witte wijn met een schone afdronk. Heel geschikt als aperitief, maar ook bij pasta, vis en fruits de mer. De tweede wordt gemaakt van verdejo druiven en heeft alles wat u van een frisse, stuivende verdejo mag verwachten; jong, groenig en barstensvol tropisch fruit. Een prima terraswijn, maar ook bij vis, rijst en wit vlees doet de wijn het goed. De rosé van de inheemse bobal druif kenmerkt zich door veel fruit (kersen en frambozen) en een fraaie, droge afdronk. Voor bij pasta, rijst en sushi. De rode is een blend van voornamelijk bobal en aangevuld met tempranillo druiven. De wijn is als een crianza opgevoed op eikenhouten vaten. Kruidig, rijp rood fruit met hints van balsamico voeren hier de boventoon. Zacht, en fluwelig in de afdronk met sappige tannines. Heelijk bij gegrilde kip, kruidige pastaschotels en bij milde kazen.
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Elvia wijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.
Dieprood van kleur, kruidig en fruitig van geur met tonen van eikenhout. De smaakstructuur is vol, rond en met een aromatische afdronk en milde tannine. Uitstekend bij kruidige gerechten, van de grill of uit de oven.
Sappige, volle rosé met een aroma van fris rood fruit en licht kruidige nuances. De smaak is vol, rond en heeft een aanhoudende afdronk. Zomerse terraswijn, goed te combineren met lichte gerechten van de grill of vis.
Prima Cava met geel fruit, wat citrus en florale nuances in de geur. De smaak is rond, mild en eindigt met een frisdroge afdronk. Prima aperitief bij licht gekruide amuses, ook goed te combineren met koude visschotels.
Frisdroge witte wijn een aroma van florale tonen en licht geel fruit. De smaak zet rond en fris in en eindigt met een evenwichtige afdronk. Prima op terras, bij koude en warme visschotels of kipgerechten.
Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.
Zalmroze van kleur, licht fruitig van geur met nuances van rode bessen en aardbei. De smaakstructuur is rond, droog en aromatisch en aanhoudend in de afdronk. Feestelijk aperitief, maar ook prima bij milde tapas of een koude visschotel.
Complexe Cava met een krachtig aroma van kruiden, groene appel en toast. De smaak zet vol en fris in en eindigt aromatisch met een krachtige afdronk. Uitstekend aperitief bij amuses, maar ook te combineren met koude schotels met vlees en vis.
Geurige, zachte Cava met een fijn fruitig en licht floraal aroma; de smaak is mild zoet en eindigt aromatisch en evenwichtig. Prima aperitief bij mild kruidige hapjes.
Frisse droge witte wijn een stuivend aroma van citrus en florale tonen. De smaak zet soepel en rond in en eindigt fris en aromatisch. Prima terraswijn, goed bij koude en warme visschotels.