Le Guide Hachette des vins verschijnt al sinds 1985 en is een van de oudste, bekendste en meest complete gidsen voor Franse wijn. Van de ongeveer 40.000 wijnen die jaarlijks worden ingezonden, halen er zo’n 10.000 de gids.
Honderden wijnexperts testen de wijnen; in kleinere teams bezoeken ze de Franse wijnregio’s en proeven daar twintig tot dertig wijnen per dag. Ze geven de wijn een score gebaseerd op onder meer zijn kleur, de kwaliteit en het karakter van zijn aroma en smaak, typiciteit en zijn algehele balans.
In de gids krijgt elke wijn een proefnotitie en wordt beoordeeld met 0, 1, 2 of 3 sterren; favoriete wijnen krijgen een coup de coeur.
Franse rode wijn, vol en krachtig van smaak en met een verfijnd aroma van eikenhout. Goed te combineren met rood vlees - zoals entrecote en tournedos - maar ook lekker buiten de maaltijd om.
Pure klassieker: bordeaux zonder sterallures
"Met recht een cuvée prestige. Gerijpt op nieuw eikenhout en dat ruik je. De geur lijkt op die als je een potlood slijpt. Veel merlotfruit, pruimen en kersen, rijpe tannine (niet stroef!), laurier en goede zuren. Volwaardige bordeaux voor grachtengordel, studenten of putjesscheppers! Mijn good old favorite. Kan makkelijk een jaar of vijf verder rijpen. Geen geduld? Schenk hem dan in een karaf. Door extra zuurstof worden tannines zachter en komen de aroma’s beter vrij."
- Ellen Dekkers, wijnschrijver • delicious. magazine
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Flesinhoud: 1500 ml