Dieprode wijn uit de Bordeaux met een krachtig aroma van vers fruit, eikenhout en gebrande tonen. De smaak is pittig. Jong gedronken uitstekend bij gegrild vlees; na enige jaren rijping heerlijk bij wild.
Getest door Hubrecht Duijker
"Als gediplomeerde oenologe kocht Catherine Papon-Nouvel een kleine wijngaard, althans voor Bordeaux-begrippen, in het district Castillon Côtes de Bordeaux..." Lees meer
Franse rode wijn met de geur van fijn rijp rood fruit en een nuance van eikenhout. De smaak is vol en toegankelijk. Mooie wijn bij vele stoofgerechten en lams- of rundvlees.
Pure klassieker
"Chique klassieke bio-bordeaux! Gemaakt van hoofdzakelijk merlot, nieuw eikenhout, veel concentratie, cederhout en koffiearoma’s, kersen en bramenfruit, zwarte peper. Om nog een paar jaar weg te leggen, wetende dat je geduld rijkelijk beloond wordt. Leef je nu? Dan karafferen en vet van genieten bij kaarslicht, zilveren bestek, mooi servies en filet mignon of bij de haard met stokbrood en Hollandse belegen kaas."
- Ellen Dekkers, wijnschrijver • delicious. magazine
Volle, zachte rode 'rechteroever-bordeaux' van kleine merlotwijngaard, net iets buiten Saint-Emilion. Iets eikengerijpt en bio-gecertificeerd.