Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.
Bordeaux uit Bulgarije?
"Dit is één van de verborgen pareltjes in ons assortiment. In de loop der jaren heeft deze rode Bulgaarse wijn steeds meer liefhebbers van goede Bordeaux-wijnen weten te overtuigen..." Lees meer
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Italiaanse rode wijn met een krachtig, fruitig aroma van kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol en sappig. Goede wijn bij koude voorgerechten met vleeswaren of gekruide ovenschotels.
Getest door Hubrecht Duijker
"Aan de voet van de Etna, Europa’s meest actieve vulkaan, floreert Tenuta delle Terre Nere, dat genoemd is naar de zwarte vulkanisch grond aldaar..." Lees meer
Dieprode, intens fruitige wijn met aroma's van pruim, braam en zwarte bes aangevuld met Zuid-Franse garrigue-kruidigheid. Culinair breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij hartige hapjes, ovenschotels met groente of gegrilde kip. Houdbaar tot twee à drie jaar na oogstdatum.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Getest door Hubrecht Duijker
"'t Is al jaren een soort baken van betrouwbaarheid, deze uit het Zuid-ltaliaanse Puglia afkomstige merkwijn..." Lees meer
Dieprode Franse wijn met een krachtig aroma van eikenhout en fruit. Ook de smaak is krachtig, maar wel toegankelijk. Lekker bij kruidige (wild)schotels, rood vlees of pittige kaas.
Getest door Hubrecht Duijker
"In Cahors kwam deze plezierwijn ter wereld, de Cuvée Particulière van Château Lamartine. Dankzij een innovatief systeem, het doseren van een beetje zuurstof tijdens de wijnbereiding, wist keldermeester Alain Gayraud een buitengewoon aangename, stevige maar niet te zware Cahors te creëren met een zachte kruidigheid, beheerste donkere aroma’s, rijp fruit en vriendelijke tannines – kostelijk bij de confit." Lees meer
Franse rode wijn met de krachtige geur van sappig rood fruit en een nuance van rode bietjes. De sappige, aromatische smaak past heel goed bij kruidige koude schotels of gerechten van de grill.
Getest door Hubrecht Duijker
"Witte wijnen uit Haut Poitou werden lang geleden geschonken als huiswijnen bij de Alliance Gastronomique, maar zijn sindsdien bijna uit beeld verdwenen, althans op de Nederlandse markt..." Lees meer
Dieprode Franse wijn van syrahdruiven, met een intens fruitig aroma van bramen en zwarte bessen. De volle smaak past heel goed bij kruidige vleesgerechten of pittige pasta.
Domaine Bouard-Bonnefoy is hofleverancier van Bourgogne-icoon Pierre-Yves Colin Morey en maakt daarnaast een kleine hoeveelheid pure, precieze witte Bourgognes. Chassagne-Montrachet is hun specialiteit, maar de familie maakt ook diverse prachtige andere cuvées, zoals deze Aligoté.
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.
Met gegarandeerde prijs-/plezierverhouding
"Al vanaf dag één een succesnummer in ons assortiment. Jaarlijks in de Mondovino Top 10-lijst terug te vinden..." Lees meer
Heerlijk frisse, droge witte wijn uit Oostenrijk, met een fruitig en kruidig aroma. De sappige smaak past goed bij salades en koude voorgerechten. Ook lekker als aperitief.
Droge witte wijn met een aroma van groene appel, citrus en wat toast. De smaak is droog, evenwichtig, sappig en fris. Heerlijk bij zowel gestoofde als gebakken vis of bijvoorbeeld paella!
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Getest door Hubrecht Duijker
"Pal westelijk van Wenen ligt een van Oostenrijks kleinste en tegelijk opmerkelijkste wijngebieden. Het heet Traisental en omvat 770 hectare..." Lees meer
Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.
Getest door Hubrecht Duijker
"Een partner voor pasteitjes (en kalkoen) is de Father’s Eyes Chardonnay van Di Lenardo. Deze in Venezia Giulia vervaardigde wijn onderging zijn gisting in nieuwe vaten, vandaar de milde roosteraroma’s en aanzienlijke notigheid, terwijl hij tegelijk vriendelijk fris smaakt." Lees meer
Aromatische en fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn van de bijzondere bukettraubedruif. Vanwege de lichtzoete smaak past deze wijn heel goed bij kruidige gerechten, zoals curry's of kipschotels.