Wereldse Wijnberichten
Mooi van Mondovino

De mensen van Mondovino hebben van hun hobby hun werk gemaakt. En nu weer van hun werk hun hobby. De liefde voor mooie wijnen zal bij Ella en Bert nooit meer doven. Die liefde gaan ze nu ook hier met u delen ... met smakelijke kooptips, actuele wijntrends, slimme praktijktips, de beste wijn-spijscombinaties, smeuïge anekdotes, pakkende citaten en en meer ... Krijg een hele nieuwe kijk op de wondere wereld van wijn.  

 

Doe eens gek!

Een column van Onno Kleyn in De Volkrant van 31 januari 2009 die nog steeds actueel is: "Doe eens gek en koop een fles wijn voor het bedrag u betaalt als u uit eten gaat. Zal je eens wat beleven.'


Lees verder 

Bly kalm, drink Cederberg wyn

Bert van Beek (links / Mondovino) en David Nieuwoudt (Cederberg) proosten op het goede leven bij De Librije op Bevrijdingsdag 2016. De historie tussen Zwolle en Zuid-Afrika gaat verder terug …


Lees verder 

Rode Libanon, maar dan anders

De rode wijn van Château Musar staat al vanaf dag één bij Mondovino op de planken. Het is dé iconische wijn uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. Een wijn met een X-factor, met een welhaast ontembare geest. 


Lees verder 

Wijngedicht

Wijn is gebottelde poëzie. Dat weten Bert & Ella maar al te goed. Vandaar dat ze de gewezen stadsdichter van Zwolle - Paul Gellings (1953) in 2005 gevraagd hebben om voor de opening van Mondovino een speciaal 'wijngedicht' te maken. 


Lees verder 

De 10 geboden voor de wijnliefhebber

Guido Francque is een wijnautoriteit in België. Jaren geleden formuleerde hij "De tien geboden voor de wijnliefheber". Bij Mondovino krijgt u nu tijdelijk 'het elfde gebod' er gratis bij!


Lees verder 

Wijnwinkel van het Jaar

"Een zeer verzorgde, volledig vernieuwde winkel op een nieuwe locatie. Smaakvol ingericht met oog voor detail, een persoonlijke benadering en een heel fraai, uitgebalanceerd assortiment."  Met deze lovende woorden van de vakjury is Mondovino gekozen tot Beste Wijnwinkel van Nederland. 


Lees verder 

De zin en onzin van alcoholvrije gin

Naar aanleiding van een uitzending van Keuringsdienst van Waarde op 5 november 2020 op NPO3 schreef Fenny van Wees (DGA van A. van Wees distilleerderij de Ooievaar anno 1782) hoe zij denkt over dit fenomeen. Een Wijnbericht, maar dan anders ... 


Lees verder 

Hoe word je 100?

De meeste honderdjarigen van Europa vind je in Italië. Met bijna vijftienduizend mensen die ouder zijn dan 100 jaar is dit land koploper 'heel lang leven' en het aantal Italiaanse centenari stijgt snel: de laatste tien jaar is hun aantal met 35 procent toegenomen.


Lees verder 
Wijnblog

De wijn van De Tagrijn

Bij Mondovino zijn ze gek op de horeca. Of het nu om het lokale driesterrenrestaurant gaat of om een eetcafé. Als ze maar met overtuiging en vakmanschap worden uitgebaat. Met Café De Tagrijn hebben de Mondovino's wel een hele speciale band.

Lees verder 

10 geboden voor een goede wijnkaart

Bied variatie, redelijke prijzen, en hanteer correct taalgebruik. Dit zijn drie van de tien geboden voor een goede wijnkaart volgens Hubrecht Duijker, voorzitter van de verkiezing van de Wijnkaart van het Jaar.


Lees verder 
Even geduld a.u.b.