Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied

Voorjaarsproeverij:
Zondag 15 april 2018

Vanaf heden kunt u zich opgeven voor onze grote voorjaarsproeverij. De proeverij wordt traditiegetrouw gehouden in de sfeervolle en historische locatie van De Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 te Zwolle. De proeverij kent een informeel inloopkarakter - u kunt dus komen en gaan wanneer u wilt - en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er zullen circa 60 wijnen te proeven zijn. Maar ook culinaire hoogstandjes uit de keuken van De Groote Sociëteit. Zodra bekend is of er één of meerdere wijnmakers aanwezig zullen zijn (tot nu toe is ons dat altijd gelukt) dan zullen wij dat hieronder vermelden. De bijdrage in de kosten is ook dit keer weer tien euro per persoon.

De proeverij is volgeboekt!

Zoals gewoonlijk zitten we bijna een maand voor de proeverij al weer volgeboekt! U kunt zich vanaf heden nog wel opgeven voor de reservelijst. En dat zouden we zeker doen. Want bij iedere proeverij zijn er altijd wel een aantal mensen die op het laatste moment onverhoopt verhinderd zijn. Dit kan via emailadres onder vermelding van naam van de eventuele deelnemer(s), (email)-adres (voor het toezenden van de proeflijst) en het telefoonnummer (wellicht voor nog een lastminute toegang). 

Het Griekse Gaia Estate is onze gast! 

Nog nooit eerder hebben we een Griekse wijnmaker op bezoek gehad. Deze middag komt Leon Karatsalos (zie foto) van het moderne Griekse wijnbedrijf Gaia Estate naar Zwolle. Wijnschrijver Hugh Johnson beoordeelt Gaia Estate in zijn Wijngids met ***, hetgeen betekent dat we hier met een bekend en gerenommeerd bedrijf te maken hebben: Producent van topkwaliteit in NEMEA en SANTORINI ... en de wijnen worden steeds eleganter met elk wijnjaar ... Hij tipt met name (en terecht!) de revolutionaire, elegant op eikenhout gerijpte witte assyrtiko gegist met wilde gist ... Ook de schitterende rode "S" (aghiorghitiko met een beetje syrah) krijgt een aparte vermelding. Het is een eer om Gaia te mogen vertegenwoordigen en Leon zondag 15 april a.s. te mogen ontvangen!

 

Even geduld a.u.b.