Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
zoek op kenmerk
Zoek op beoordeling

Prachtige NIET-biologische wijn
van Chakana

Hoe een biologische wijn toch als niet-biologisch moet worden verkocht

In Nederland is de controle op de verkoop van biologische wijnen gelukkig heel streng. Het toezicht is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit uitbesteed aan de onafhankelijk organisatie ‘SKAL’. Ook wij zijn SKAL-gecertificeerd, houden ons keurig aan de regels en mogen daarom biologische wijnen verkopen.

Een paar maanden geleden zat de strenge regelgeving ons echter behoorlijk dwars. De bio-producent Chakana in Mendoza meldde onze order aan in een digitale applicatie, maar zette waarschijnlijk een vinkje verkeerd. Hierdoor werd deze zending biologische wijnen plotsklaps als conventioneel beschouwd. Hoewel de papieren bio-certificaten volledig in orde zijn, bleek er geen enkele mogelijkheid om de foute invoer te herstellen.

Zodoende mogen we deze wijnen niet als biologisch aanbieden. Dat betekent dus ook dat er geen enkele zichtbare bio-vermelding op het etiket mag staan. De hele partij vernietigen leek ons toch een weinig duurzame oplossing. Na lang wikken en wegen hebben we dan ook besloten om met een dikke zwarte stift alle bio-vermeldingen onzichtbaar te maken. Een hele klus en mooi is het niet geworden, maar de wijn smaakt er gelukkig niet minder om. En de prijs is er wél beter op geworden. Vanwege de etiketschade bieden we de wijnen met fraaie korting aan. Een foutje in uw voordeel dus.

Let op: het gaat om één partij wijnen, dus de aanbieding geldt zolang de voorraad strekt; OP=OP!

Even geduld a.u.b.