Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied

Najaarsproeverij Mondovino:
Zondag 8 oktober 2017
Groote Sociëteit - Koestraat 8 - Zwolle

Vanaf heden kunt u zich opgeven voor onze grote najaarsproeverij. De proeverij wordt traditiegetrouw gehouden in de sfeervolle en historische locatie van De Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 te Zwolle. De proeverij kent een informeel inloopkarakter - u kunt dus komen en gaan wanneer u wilt - en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er zullen meer dan 50 wijnen te proeven zijn. Er zijn hapjes, er is muziek en twee van onze producenten - zie hieronder - worden speciaal op deze proeverij vertegenwoordigd. De bijdrage in de kosten is tien euro per persoon. ATTENTIE: SINDS 23 SEPTEMBER JL. IS DE PROEVERIJ VOLGEBOEKT! U kunt zich nog wel aanmelden voor de RESERVE-lijst. Dit kan via info@mondovino.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de reserve(s). Indien er plaatsen vrijkomen ontvangt u uiteraard voor 8 oktober a.s. bericht van ons.

Wijnmaker Jean-Etienne Alary komt naar Zwolle.

Uit Zuid-Frankrijk, uit het Rhône-dal en om nog preciezer te zijn uit de wijngemeente Cairanne komt wijnmaker Jean-Etienne Alary (foto) naar onze proeverij. Domaine Alary is één van de toonaangevende wijnproducenten in Cairanne en is al sinds 1692 een familiebedrijf! Wij deden tot op heden altijd zaken met vader Denis, maar vandaag is de gedoodverfde opvolger van papa dus bij ons te gast. Jean-Etienne studeerde in 2016 af aan de Université de Bourgogne (Oenologie). In dat zelfde jaar werden de rode Cairanne wijnen eindelijk gepromoveerd van Côtes du Rhône Villages (in 1967) naar de status van Cru (2016). Hiermee bevindt Cairanne zich nu in goed gezelschap van de andere Rhône Crus: Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras en Gigondas. De wijnen van Alary zijn zeer fruitig en elegant, hebben de nodige frisheid, smeuïge tannines en zijn vol van karakter. Prachtige najaarswijnen. Maak kennis met deze absolute topproducent uit het Rhône-dal. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Domaine Alary.

Ook het Spaanse Piqueras is van de partij.

Uit het Spaanse wijndistrict, de D.O. Almansa komt - de van oorsprong Zuid-Afrikaanse - exportmanager Pieter Whaley (foto) van Bodegas Piqueras naar Zwolle. Bodegas Piqueras maakt zeer betaalbare en betrouwbare kwaliteitswijnen, van volledig biologisch verbouwde druiven. Bodegas Piqueras is een (h)echt Spaans familiebedrijf. Opgericht in 1915 en dus inmiddels meer dan 100 jaar oud. De filosofie is dat nu alles (af-)betaald is, men de kwaliteit verder wil uitbouwen, maar dat de prijzen vriendelijk blijven. De wijnen zijn stuk voor stuk hardlopers in ons assortiment. Maak nu alvast kennis met Piqueras. Klik op het logo voor een kort YouTube-filmpje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

 

 

Even geduld a.u.b.