Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Zoek op beoordeling
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Eénmaal geopend blijft deze Vino de Licor weken goed in de koeling!

Alvear Moscatel

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

11,30

Vanaf 12 flessen 10,36 per fles

Eénmaal geopend blijft deze Vino de Licor weken goed in de koeling!

Alvear Moscatel
Alleen in webshop

Alvear Moscatel

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

9,80

Vanaf 12 flessen 8,98 per fles

De meest intense en geconcentreerde PX!

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez 1927

Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

95
Vinous
1927
Vinous: 95 punten

Very sweet and concentrated, the palate reveals a wild herb core with a balanced and potent mouthfeel. Despite its sweetness, it maintains balance with a warm, rich heart—a unique sip from Montilla.
Por Favor
1927
Por Favor Spanje:

De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem worden wijnen van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Gedroogd fruit en blauwaderkazen zullen zich volledig thuis voelen bij de zeer intense en diepe smaak van deze natuurlijk zoete wijn met een vleug van pruimen en chocolade.

26,95

Vanaf 12 flessen 24,70 per fles

Het beendroge visitekaartje van Alvear!

Alvear Montilla-Moriles Fino CB

Droge, delicate sherry getypeerde Fino. Ziltig en enigszins floraal in geur. Pittig, verfrissende smaak. Perfect als aperitief, bij tapas, sushi en Hollandse Nieuwe.

Marco Schepel

Aperitieven op z'n Spaans

"Wie 'Spanje' zegt, zegt 'Tapas'. In Andalusië drinkt men er graag een droge Fino bij..." Lees meer

13,90

Vanaf 12 flessen 12,74 per fles

Uitgesproken zoete Cream: donkerbruin, markant, weelderig!

Alvear Montilla-Moriles Cream
Alleen in webshop

Alvear Montilla-Moriles Cream

Spaanse rode, sherry getypeerde wijn met de krachtige geur van noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten. De smaak is volzoet. Past zowel bij paté als bij desserts met gekonfijte vruchten.

91
Vinous
Vinous: 91 punten

It features oak aromas with notes of hazelnut and almond. Sweet and rich, the mildly refreshing core leads to a long, woody finish. This is a sweet and savory sip with a nod to tradition.

16,45

Vanaf 12 flessen 15,08 per fles

Indrukwekkende zoete solera PX 1927!

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez Solera halve fles 1927

Volle sherry met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak, met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Flesinhoud: 375 ml

Perswijn
1927
Perswijn:

Vijgen en koffie, tabak, dadels, weelderig zoet, fijne zuren en elegantie
96
Wine Enthusiast
1927
98
Parker
1927
The Wine Advocate: 98 punten

The NV Pedro Ximénez Solera 1927 is non-vintage, but does have some 1927 material in it. This is totally dark brown/ amber with notes of figs, toffee, caramel syrup, molasses and coffee. It is dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured, thick beverage to consume slowly and introspectively after a meal. Drink now through 2050, or even longer.
94
Wine Enthusiast
1927

20,70

Vanaf 12 flessen 18,98 per fles

De best scorende PX van Alvear!

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez de Añada halve fles 2021

Zachte, intens amberkleurige sherry getypeerde wijn met een fris aroma van rijp, geel fruit. De volzoete smaak past heel goed bij desserts en gebak, maar ook bij gedroogd fruit en blauwaderkazen.

Flesinhoud: 375 ml

93
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 93 punten

Pure raisin essence with honeyed apricots and nutmeg. Unctuous, waxy and luscious with just moderate acidity, this is still surprisingly balanced, retaining a rich, supple mouthfeel and texture.
94
Vinous
2019
Vinous: 94 punten

Fermented in amphorae, this mahogany-hued sweet wine delivers aromas of Damask rose, dried flowers and quince. Sweet and oily on the palate, it offers a rich and warm mouthfeel. Simply delicious.
92
James Suckling
2019
JamesSuckling.com: 92 punten

Super intense and concentrated nose with lots of honey, sweet apricots, sultanas and seaweed. Luscious and viscous with lots of sultanas and salted caramel to the center palate.

18,30

Vanaf 12 flessen 16,78 per fles


Alvear, het oudste wijnbedrijf van Andalusië

Even voor het centrum van Montilla, een provincieplaats niet ver ten zuiden van Córdoba, ligt een driehoekig parkje met aan de langste zijde het oudste wijnbedrijf van Andalusië, het uit 1729 daterende Alvear. Dit wordt vanaf de stichting geleid door dezelfde familie - die trouwens ook militairen, politici, kapelaans en zelfs een Argentijnse president heeft geleverd. De dimensies van het wijnhuis imponeren. Zo produceert Alvear zo'n zes miljoen liter per jaar en heeft een opslagcapaciteit voor bijna het viervoudige daarvan

Markante wijnen van Alvear uit Montilla

In de schemerige, door dikke muren omgeven hallen liggen ook 20.000 rijpingsvaten van gemiddeld 500 liter. De meeste van die fusten zijn oud, sommige dateren zelfs uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Want bij Alvear wil men de wijnen niet te veel houtaroma's geven en juist nieuwe vaten zorgen daarvoor. De droge, tere, lichte Fino - vergeleken met de naamgenoten uit Jerez - worden bijvoorbeeld gelagerd in vaten die minstens vijf jaar in gebruik zijn geweest. Druiven komen van Alvears eigen 300 hectare wijngaarden en van telers met wie langlopende contracten werden afgesloten.

Pedro Ximénez ofwel PX is het paradepaardje van Alvear

Het overgrote deel van de aangevoerde druiven is van het ras Pedro Ximénez. Het is een echte zonnedruif. Gedurende de lange, hete zomers van de wijnstreek Montilla-Moriles gedijt de 'PX' perfect en snel, terwijl hij ook veel suikers geeft. Voor zoete varianten worden de eenmaal verzamelde trossen ook nog eens in de zon gedrogen gelegd, waardoor hun suikergehalte verder stijgt en ook roosteraroma's ontstaan.

Bij Alvear vervaardigt met van de Pedro Ximenez zeer uiteenlopende wijnen, van een beendroge fino tot weelderig zoete desserwijnen. Voor nagerechten met chocolade heeft Alvear twee fantastisch, donkerbruine wijnen gecreëerd. Namelijk de naar karamel, chocolade en rietsuikersiroop smakende PX Añada, die door de Amerikaanse criticus Robert Parker als sensationeel wordt beschreven en al eens met 100 punten werd beoordeeld! En dan is er nog de nog wat rijkere PX Solera 1927. Verder is er nog de Moscatel -  met een geweldige prijs- plezierverhouding en als dessertwijn breed inzetbaar is. Als droge aperitief wijn is de zachte Fino 'En Rama' een proefneming waard.

Bestel nu uw Alvear wijnen via onze webshop

Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Alvear wijn nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.

Even geduld a.u.b.